Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США працюватимуть з Україною, Росією та іншими сторонами для відновлення миру вздовж кордону

Політика 7600 переглядів

Опубліковано - 5.02.2017 15:47 | Всі новини | Версія для друку

США працюватимуть з Україною, Росією та іншими сторонами для відновлення миру вздовж кордону
США працюватимуть з Україною, Росією та іншими сторонами для відновлення миру вздовж кордону
Президент США Дональд Трамп мав 4 лютого зі своїм українським колегою Петром Порошенком «дуже добру розмову», яка включала в себе обговорення українського конфлікту з Росією.

Про це з посиланням на заяву Білого дому повідомили, зокрема, Reuters та Bloomberg.

«Ми працюватимемо з Україною, Росією, а також всіма іншими залученими сторонами, щоб допомогти їм відновити мир уздовж кордону», – цитують інформагенції заяву Трампа, хоча сайт Білого дому ще не містить цього тексту.

У прес-службі глави української держави в перші години 5 лютого повідомили, що президент України Петро Порошенко та президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови, що почалася пізно ввечері в суботу, обговорили питання загострення ситуації на Донбасі та «зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США».

«Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягнення миру політико-дипломатичним шляхом. Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації, передусім у районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час розмови йшлося про майбутній візит Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде міністр закордонних справ України.

Розмова Трампа з Порошенком відбулася після тижня інтенсивних бойових дій із застосуванням важкої артилерії між українськими урядовими військами і проросійськими сепаратистами на Донбасі, зокрема, в районі Авдіївки. Це останній епізод збройного конфлікту, який розпочався після російської анексії Криму в березні 2014 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.