Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РНБО просить Нацбанк розробити механізм блокування платіжних систем суб’єктів держави-агресора

Захист держави 8254 перегляди

Опубліковано - 17.02.2017 20:02 | Всі новини | Версія для друку

РНБО просить Нацбанк розробити механізм блокування платіжних систем суб’єктів держави-агресора
РНБО просить Нацбанк розробити механізм блокування платіжних систем суб’єктів держави-агресора
Рада національної безпеки і оборони (РНБО) рекомендувала Національному банку України (НБУ) у місячний термін розробити правовий механізм блокування електронних платіжних систем суб’єктів держави-агресора.

Відповідна рекомендація міститься у рішенні РНБО від 29 грудня 2016 року "Про загрози кібербезпеки держави та невідкладні заходи щодо їх нейтралізації", текст якого оприлюднено на веб-сайті відомства.

Окрім того, Рада нацбезпеки просить у тримісячний строк підготувати пропозиції щодо удосконалення вимог до захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах банків та інших фінансових установ, системах дистанційного банківського обслуговування, зважаючи на актуальні кіберзагрози.

Нагдаємо, президент України Петро Порошенко 13 лютого ввів в дію рішення РНБО про заходи нейтралізації кіберзагроз.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2016 року сайт Міносвіти атакували хакери. Раніше невідомі зламали сайти Державної казначейської служби, Міністерства фінансів та Пенсійного фонду України. Згодом від кібератаки постраждав сайт Міністерства оборони. 15 грудня відбулася хакерська атака на сайт Укрзалізниці, 16 грудня зазнав атаки сайт Міністерства інфраструктури.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що за потужними кібератаками, які відбувались останнім часом, стоять кіберзлочинці з РФ.

На початку лютого, Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm презентувало документальний фільм про визначні операції у 2016 році Українського кіберальянсу (UCA) - об’єднання українських IT-активістів, які опікувалися захистом України в інформаційному та кіберпросторі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.