Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шара скінчилася!

Технології 10846 переглядів

Опубліковано - 31.05.2006 16:43 | Всі новини | Версія для друку

Для ледачих студентів настали важкі дні
Для ледачих студентів настали важкі дні
Для ледачих студентів настали важкі дні - російські програмісти розробили спеціальну систему для виявлення плагіату. Замовником чудо-програми виступив ректор одного з російських вузів.

Свій винахід програміст назвали просто - "Антиплагіат".

Працює програма досить просто: потрібно усього лише відкрити сайт програми і завантажити необхідний документ, наприклад, дипломну роботу або ж дисертацію.

Комп’ютер шукає в мережі схожі тексти, і, наприклад, через 5 секунд видає вердикт: текст на 40 відсотків украдено з інтернету. Тут же даються посилання на реального автора.

Творці системи ставлять своєю метою підвищення якості російської освіти, переважно в тих його складових, де від учня потрібно докладення творчих зусиль при написанні рефератів, дипломних робіт або творів.

Система працює зовсім недавно, але вже має власних шанувальників, серед них і викладачі Московського інституту економіки, менеджменту і права.

Викладачі цих вузів виявилися найдопитливішими: уже другу сесію тут не обходяться без сучасного детектора неправди.

Справедливості заради варто зазначити, що викладачі не забули протестувати і власні наукові праці.

Виявилося - усе чисто. Потім перевірили репутацію улюблених випускників минулих років, і пошкодували про це - відсоток запозичення був від 50 до 80.

"Пошук збігів здійснюється методом порівняння послідовностей символів без обліку язикових особливостей і мовних взаємозв’язків", - розповів Гліб Никитов, керівник розробки AntiPlagiat.ru.

"За рахунок цього досягається висока, у кілька секунд, швидкість пошуку збігів. До того ж, система дозволяє боротись з плагіатом на будь-якій мові - у цьому складається її перевага перед західними аналогами, наприклад, TurnItIn.com", - зазначив розробник.

На даний момент сервіс працює в тестовому режимі, при цьому творці системи відзначають стабільну роботу механізму пошуку збігів.

Система працює з форматами HTML, RTF, PDF, .txt, .doc.

Аналіз тексту обсягом 5 тисяч знаків здійснюється за кілька секунд.

На сьогоднішній день AntiPlagiat.ru проводить аналіз тексту більше, ніж за 4 мільйонами джерел.

У майбутньому розробники планують значно поповнити базу.

Використання програми при перевірці письмових робіт студентів (рефератів, курсових і дипломних робіт) звільнить викладачів від частини рутинної роботи і дозволить їм приділяти більше часу безпосередньо процесу навчання, говорять творці проекту.

У той же час, програма покликана "спонукати студентів до самостійного написання, а не шляхом копіювання знайдених в інтернеті сторінок, які стосуються заданої тематики", говориться на офіційному сайті Антиплагіат.ру.

Скільки буде "загублених" п’ятірок і зірваних дипломів внаслідок використання даної програми, поки невідомо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.