Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відбулися вогневі випробування бойових модулів

Захист держави 7987 переглядів

Опубліковано - 21.03.2017 20:26 | Всі новини | Версія для друку

Відбулися вогневі випробування бойових модулів
Відбулися вогневі випробування бойових модулів
“Укроборонпром” здійснив порівняльні заводські випробування нових бойових модулів на одному з військових полігонів Житомирської області.

Про це повідомила прес-служба ДК “Укроборонпром”.

Бойові модулі “Шквал” та “Стілет”, які призначені для озброєння глибоко модернізованої БМП спроектованої у ДП “Житомирський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, пройшли порівняльні заводські випробування на одному з військових полігонів Житомирської області.

Під час випробувань фахівці ДП “Житомирський бронетанковий завод”, інших підприємств-учасників Концерну та Міністерства оборони України проаналізували точність, швидкість та ефективність роботи кожного бойового модуля. Такі випробування дозволяють обрати найкращий за всіма параметрами бойовий модуль для його подальшого використання на БМП. При цьому остаточне рішення щодо вибору належить Міноборони.

Бойовий модуль “Шквал” оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км. В цей же час бойовий модуль “Стілет” оснащений гарматою ЗТМ-2, посиленим бронюванням та аналогічним комплектом озброєння.

За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01, на бойовому модулі “Шквал” та “Трек-2-01”, на бойовому модулі “Стілет”. Обидва прицільні комплекси оснащені лазерним далекоміром та тепловізором, але використовують різні алгоритми управління вогнем.

Вогневі випробування, а також інші тести, які проводяться на військових та випробувальних полігонах дозволять фахівцям Міністерства оборони України отримати всебічну інформацію для ретельного аналізу та надати перевагу одному з бойових модулів. Після прийняття Міноборони свого рішення та формування замовлення, ДК “Укроборонпром” готовий розгорнути виробництво глибоко модернізованих БМП для оснащення української армії у визначеному обсязі.

Це дозволить значно підвищити бойові можливості української армії, яка отримає фактично нову БМП, оснащену сучасним цифровим комплексом керування вогнем, з потужним арсеналом озброєння, двигуном Deutz, підвищенним захистом та засобами маскування, в тому числі і у інфрачервоному діапазоні.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.