Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила чергову російську шпигунсько-диверсійну мережу

Захист держави 7776 переглядів

Опубліковано - 22.03.2017 17:06 | Всі новини | Версія для друку

Керівник апарату Голови СБ України Олександр Ткачук та начальник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко
Керівник апарату Голови СБ України Олександр Ткачук та начальник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко
Служба безпеки України викрила резидентурно-диверсійну мережу спецслужб РФ, яка діяла на півдні України та у районі проведення антитерористичної операції.

Про це на брифінгу повідомили керівник апарату Голови СБ України Олександр Ткачук та начальник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко.

Співробітники спецслужби встановили, що мережа була сформована під безпосереднім керівництвом та координацією головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ.

Першим завданням резидентів було створення на найбільш важливих об’єктах інфраструктури та військових частинах південного регіону своєї агентури. «Керівником та координатором мережі російські спецслужби призначили свого давнього агента ‒ учасницю трагічних подій на Куликовому полі в Одесі», ‒ підкреслив Олександр Ткачук.

СБ України задокументувала виїзд жінки до тимчасово анексованого Криму, де вона пройшла навчання у тренувальному таборі ГРУ ГШ Збройних сил Росії. «Для проведення її підготовки та постановки завдань спеціально залучалися куратори із Москви», ‒ наголосив керівник апарату Голови.

Куратори відпрацювали з нею легенду про прикриття групи, способи зв’язку з розвідцентром, розміри грошової винагороди за зібрану інформацію та варіанти екстреної евакуації у випадку провалу. «Російські куратори передали резиденту для «зв’язку» досвідченого агента із числа колишніх військовослужбовців ЗСУ, якого «призначили» заступником керівника резидентури», ‒ повідомив керівник військової контррозвідки.

За його словами, саме «зв’язок» залучив агентів, що працюють на стратегічно важливих об’єктах та у військових частинах південного регіону. До групи увійшло декілька осіб з числа діючих та колишніх військовослужбовців Збройних Сил України. Усі члени резидентури притримувалися проросійських поглядів, підтримували створення так званої «Одеської республіки», деякі з них брали участь у подіях на Куликовому полі. Їм були поставлені завдання: копіювати службові документи, візуально спостерігати за військовими об’єктами, надавати фото- та відеоінформацію про переміщення особового складу та техніки ЗСУ. Активно діяти резидентура почала наприкінці 2016 року. «Нам вдалося запобігти передачу російській спецслужбі секретної та важливої інформації, їхні дії контролювалися співробітниками військової контррозвідки СБУ», ‒ наголосив Сергій Левченко.

Дані збиралися, насамперед, на півдні України, але СБ України зафіксовані факти «роботи» одного з учасників мережі – діючого військового під час поїздки до району проведення антитерористичної операції.

Члени резидентури дотримувалися чітких заходів конспірації, відпрацьованих для них російськими кураторами. Передача інформації відбувалася через Інтернет у секретних чатах у месенджерах ІР-телефонії та з використанням умовних сигналів, всі сліди контактів з кураторами у мережі Інтернет одразу видалялися.

Після отримання інформації про підготовку групи до диверсійних актів спецслужбою було прийнято рішення про затримання її членів. «Військова контррозвідка СБУ із залученням спецпідрозділу «Альфа» 19 березня затримала в Одесі чотирьох членів резидентури під час передачі зібраної інформації. У тому числі її керівників», ‒ повідомив Олександр Ткачук.

Стосовно ще шести членів мережі тривають процесуальні дії. Під час обшуків за місцем проживання затриманих та інших членів резидентури оперативники спецслужби вилучили сім саморобних вибухових пристроїв начинених цвяхами, дві бойові гранати Ф-1, п’ять пістолетів ПМ, ТТ та Браунінг з глушниками, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї. У членів резидентури співробітники СБ України виявили також список з прізвищами сімох українських активістів регіону. Зловмисники встигли зібрати інформацію, зокрема, про місця їхнього проживання та маршрути пересування.

Головним слідчим управлінням СБУ проводяться невідкладні слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.