Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО адаптує цифрові комунікації до нових загроз

Світ навколо нас 5711 переглядів

Опубліковано - 27.03.2017 15:28 | Всі новини | Версія для друку

НАТО адаптує цифрові комунікації до нових загроз
НАТО адаптує цифрові комунікації до нових загроз
НАТО планує витратити протягом наступних трьох років €3 млрд ($3,24 млрд) на модернізацію своїх супутникових та комп’ютерних технологій, щоб адаптуватися до нових загроз.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Високопоставлений співробітник агентства НАТО з обслуговування систем зв’язку і інформації (NATO Communications and Information Agency) повідомив, що ці плани передбачають інвестування €1,7 млрд в супутникові системи зв’язку для підвищення якості підтримки військ і кораблів альянсу, а також для більш ефективного використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

В плани НАТО також входять додаткові витрати у розмірі €800 млн на розвиток комп’ютерних систем з управління повітряної і створенням системи протиракетної оборони. Ще €71 млн пропонується витратити на поліпшення захисту від кібератак 32 основних об’єктів НАТО.

Північноатлантичний альянс повідомляв, що за останні три роки спостерігалося п’ятикратне збільшення підозрілих інцидентів в її комп’ютерні мережах. Офіційні представники НАТО повідомили агентству, що вони підозрюють, що Росія спонсорує атаки на мережі альянсу перед великими самітами. Ще €180 млн можуть будуть спрямовані на забезпечення більш безпечної мобільного зв’язку для військовослужбовців альянсу.

НАТО детально представить свої потреби на конференції в Оттаві, що відбудеться у квітні, а потім почне відбирати виконавців контрактів. Ці додаткові витрати повинні бути затверджені урядами країн-членів НАТО.

«Прагнення впоратися з хакерами та іншими загрозами, в тому числі іранськими ракетами допомогою таких інвестицій вказує на те, що НАТО визнав: конфлікти все частіше ведуться в комп’ютерних мережах, а також в повітрі, на суші і на морі», - констатує агентство.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.