Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії

Світ навколо нас 6331 перегляд

Опубліковано - 7.04.2017 23:16 | Всі новини | Версія для друку

У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії
У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії
У п’ятницю в Раді Безпеки ООН обговорювали авіаудари США по Сирії.

Виступаючи у п’ятницю на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН з приводу останніх подій у Сирії, постійний представник Росії Володимир Сафронков заявив, що його країна засуджує та кваліфікує повітряний удар як грубе порушення міжнародного права і акт агресії.

У відповідь Міністерство оборони Росії вийшло з підписаного у 2015-му році зі США Меморандуму про уникнення інцидентів у повітряному просторі Сирії.

Сафронков у своєму виступі, який транслювався у прямому ефірі телеканалу CNN, розпікав американське керівництво за те, що їхні дії, як він вважає, лише сприяють зміцненню міжнародного тероризму.

«Хто тепер боротиметься з міжнародним тероризмом, коли по військовій інфраструктурі уряду Асада завдано удару?», - обурювався представник Москви.

Заклики просувати мирне врегулювання з боку США та союзників він назвав лицемірством. До того ж, Сафронков припустив, що США, Франція та Великобританія відмовилися від ретельного та незалежного розслідування через те, що вони «покривають» підтримувані з-закордону військові угруповання, тісно переплетені з терористичною організацією аль-Нусра.

За його словами, сирійський уряд неодноразово скаржився на ввезення та використання повстанцями хімічної зброї, що ігнорувалося місією ООН зі встановлення фактів. Також він заявив, що удари по Сирії є спробою відволікти увагу від численних жертв в Іраку.

У своєму виступі на засіданні Ради Безпеки постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі сказала, що Асад вжив хімічну зброю проти громадського населення, бо думав, що йому це зійде з рук і знав, що Росія його прикриє. Гейлі підкреслила, що США зацікавлені у тому, щоб запобігти поширенню та використанню хімічної зброї у світі і тому удари по полігону, звідки були запущені ракети із хімічною зброєю є абсолютно виправданими.

«Сполучені Штати більше не чекатимуть, поки Асад безкарно застосовуватиме хімічну зброю. Ці часи – у минулому», - сказала Гейлі, заявивши, що варто перейти до наступної фази – шляху до політичного вирішення цього жахливого конфлікту.

«США очікують від сирійського режиму серйозного сприйняття політичного процесу ООН, а від Росії та Ірану - щоб вони змусили свого союзника нести відповідальність і дотримуватися умов перемир’я. Сполучені Штати пішли на дуже виважений крок минулої ночі. Ми готові на більше. Але ми сподіваємось, цього не знадобиться. Час для усіх цивілізованих націй покласти кінець жахіттям у Сирії і вимагати політичного вирішення, - заявила голова Постійного представництва США при ООН Ніккі Гейлі на екстреному засіданні Ради Безпеки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.