Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуация на фронті: російські бойовики стріляють, українські ЗС не відповідють

Війна з Росією (АТО) 5885 переглядів

Опубліковано - 24.04.2017 22:39 | Всі новини | Версія для друку

Ситуация на фронті: російські бойовики стріляють, українські ЗС не відповідють
Ситуация на фронті: російські бойовики стріляють, українські ЗС не відповідють
Порушуючи режим «Тиші», підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО. З початку доби ворог 9 разів відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України.

Про це повідомив прес-центр АТО.

На Донецькому напрямку, з використанням мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів противник обстріляв позиції поблизу Авдіївки.

На Приморському напрямку, по опорних пунктах поруч Широкиного противник застосував 122-міліметрову легку переносну реактивну систему «Партизан» та стрілецьку зброю. З кулеметів великого калібру ворог бив по оборонцях Водяного, а зі стрілецької зброї вів вогонь по захисниках Мар`їнки. Також в районі Мар`їнки діяли ворожі снайпери.

Військовослужбовці сил АТО суворо дотримувались режиму «Тиші» і вогонь у відповідь не відкривали.

Минулої доби російсько-терористичні підрозділи продовжують вести вогонь по позиціях Сил АТО. За минулу добу ворог 34 рази обстріляв опорні пункти Збройних Сил України.

На Донецькому напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник накривав позиції наших військ у районі Троїцького. По захисниках Авдіївки ворог гатив зі 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів. По оборонцях Пісків, Луганського та Новоселівки Другої, вів вогонь з мінометів калібру 82-мм та гранатометів. Опорні пункти наших підрозділів під шахтою «Бутівка» та Невельським обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів, а поруч Зайцевого – зі стрілецької зброї. Крім того, по захисниках Луганського били з озброєння БМП, а в районі Авдіївки активно діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 82-мм та протитанкових гранатометів противник накривав наші позиції поруч Тарамчука та Мар`їнки. Озброєння БТР, автоматичні гранатомети та кулемети великих калібрів ворог застосував поблизу Гнутового, а стрілецьку зброю поруч Широкиного. Морських піхотинців під Водяним та Павлополем обстрілювали ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, з мінометів калібру 82-мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог гатив по позиціях у районі Новозванівки. Опорні пункти поблизу Станиці Луганської накривав вогнем БМП та гранатометів, а озброєння БТР та автоматичні гранатомети застосував поруч Новоолександрівки. З гранатометів та стрілецької зброї противник бив по оборонцях Валуйського.

За минулу добу один український воїн загинув, ще двоє отримали поранення.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.