Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада Європи оприлюднила текст рішення щодо Криму

Світ навколо нас 6038 переглядів

Опубліковано - 4.05.2017 18:29 | Всі новини | Версія для друку

Рада Європи оприлюднила текст рішення щодо Криму
Рада Європи оприлюднила текст рішення щодо Криму
Рада Європи у четвер, 4 травня, оприлюднила англомовну версію рішення Комітету міністрів РЄ щодо Криму.

Текст рішення опублікований на сайті Ради Європи.

Рішення складається з 11 пунктів, в яких, зокрема, міністри повторно засудили анексію Криму і місто Севастополя, закликали РФ дотримуватися прав людини в Криму, розслідувати випадки порушень прав людини в Криму.

Крім того, міністри закликали надати доступ на півострів правозахисним органам Ради Європи, створити безпечне і сприятливе середовище для місцевих і міжнародних засобів масової інформації, правозахисників і неурядових організацій.

Також в Раді Європи виступили за повторний візит комісара з прав людини в Криму - в останній раз він був там у вересні 2014 року. Також Комітет вирішив повернутися до питання про ситуацію в Україні восени з перспективою прийняття комплексного рішення.

Як повідомлялося рніше, в середу, 3 травня, Комітет міністрів Ради Європи ухвалив комплексне рішення у зв’язку з ситуацією в окупованому Криму, закликавши Росію скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

У МЗС України привітали це рішення, наголосивши, що Комітет міністрів РЄ, як раніше Генасамблея ООН, визнав відповідальність Росії згідно з міжнародним гуманітарним правом та міжнародним правом у галузі прав людини та закликав владу РФ виконувати свої зобов’язання у повній мірі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.