Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн

Влада 5902 перегляди

Опубліковано - 17.08.2017 12:52 | Всі новини | Версія для друку

НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн
НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн
За ініціативою Національного антикорупційного бюро України суд ухвалив рішення, згідно з якими на рахунки ВАТ «Запоріжжяобленерго» повернуто понад 40 млн грн, втрачених внаслідок існування на підприємстві корупційної схеми.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У стадії виконання – низка судових рішень, які дозволять повернути державним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) ще майже 90 млн грн: 57 млн грн – ПАТ «Черкасиобленерго», 30 млн грн – ПАТ «Укргазвидобування», 1,4 млн грн – ДП «НАЕК «Енергоатом».

Окрім згаданих обленерго, триває позовна робота НАБУ щодо низки інших, на яких детективи Бюро викрили схожі корупційні схеми: перерахунок коштів за поставлену і спожиту електроенергію відбувається не напряму постачальнику, а через приватну компанію-посередника. Загалом, НАБУ ініціювало судові позови, якими вимагає визнати недійсними угоди підприємств паливно-енергетичного комплексу на майже 1 млрд грн.

Півтора року розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах ПЕК є наймасштабнішою серед усіх сфер державної економіки: і через унікальність підприємств, і через кількість задіяних у корупційних схемах осіб, і через розмір збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір збитків від злочинів, пов’язаних із діяльністю підприємств ПЕК, становить 11,18 млрд грн.

У галузевому розрізі найбільше від корупції потерпають підприємства, що займаються видобутком нафти і газу, електроенергетичні й атомні компанії. Наприклад, детективи НАБУ розслідують обставини скоєння злочину із незаконного заволодіння майном (нафтою) та коштами ПАТ «Укрнафта» (50% +1 акція належать державі) на загальну суму понад 7 млрд грн. Корупційна схема, що діяла на підприємстві у 2015 році, полягала у продажу нафти заздалегідь визначеним компаніям, а ті «забували» за неї розрахуватися.

У результаті розслідувань детективів НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо завдання збитків підприємствам паливно-енергетичного комплексу суд виніс дев’ять обвинувальних вироків стосовно 10 осіб. Ще 16 справ стосовно 22 обвинувачених наразі – у судах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.