Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава міноборони ФРН прогнозує понад 100 тисяч військових на навчаннях “Захід-2017”

Світ навколо нас 4967 переглядів

Опубліковано - 7.09.2017 18:33 | Всі новини | Версія для друку

Міністерка оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн
Міністерка оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн
Справжня кількість учасників спільних військових навчань Росії та Білорусі буде в рази більшою, ніж вказано офіційно, вважає міністерка оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн.

Кількість учасників запланованих спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2017" (оригінальна назва "Запад-2017" - Ред.) може бути значно вищою, ніж вказують офіційні цифри. Таке припущення висловила в четвер, 7 вересня, міністерка оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen). Заява пролунала під час зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Таллінні, передає інформагенція dpa.

На думку керівниці німецького оборонного відомства, справжня кількість залучених до навчань "Захід-2017" військовослужбовців може становити "понад 100 тисяч", що в рази перевищує офіційно заявилену цифру в 12,7 тисячі учасників. "Я вважаю, (…) що ми тут маємо справу з демонстрацією можливостей та сили росіян", - сказала фон дер Ляєн, слова якої наводить інформагенція dpa.

Однією з причин, чому російські військові занижують число військовослужбовців, є прагнення РФ обійти правила прозорості військових навчань, вважають у НАТО. За чинними правилами, якщо кількість учасників військових навчань перевищує 13 тисяч осіб, Росія як член Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) має надати іншим членам організації широкі можливості для спостереження за перебігом навчань, включно з польотами над територією навчань та розмовами з задіяними військовослужбовцями.

Спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" триватимуть з 14 до 20 вересня цього року у Білорусі та на західних територіях Росії. Насамперед такі країни-члени НАТО, як Польща, Литва, Латвія та Естонія, розглядають проведення цих навчань неподалік від їхніх кордонів як пряму безпекову загрозу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.