Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ООН: точна кількість зниклих на Донбасі залишається невідомою

Світ навколо нас 4607 переглядів

Опубліковано - 12.09.2017 19:55 | Всі новини | Версія для друку

ООН: точна кількість зниклих на Донбасі залишається невідомою
ООН: точна кількість зниклих на Донбасі залишається невідомою
В ООН заявляють, що точна кількість зниклих безвісти за час збройного конфлікту на Донбасі залишається невідомою.

Про це йдеться в новій доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні, опублікованій Управлінням Верховного комісара ООН із прав людини.

Доповідь підготовлена за результатами роботи Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні й охоплює період з 16 травня до 15 серпня 2017 року.

«Протягом звітного періоду УВКПЛ не відзначило зрушень у визначенні місця перебування сотень осіб, які зникли безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом. Точна кількість осіб, зниклих безвісти, залишається невідомою. В умовах відсутності ефективної координації між органами державної влади та обміну відповідною інформацією між урядом й озброєними групами, загальнодоступні дані з приводу кількості зниклих осіб в зоні конфлікту суттєво відрізняються», – йдеться в звіті.

В УВКПЛ зазначають, що станом на 15 серпня у відкритій базі даних Національної поліції України нараховувалося 1476 осіб, зниклих безвісти у зоні конфлікту, починаючи з середини квітня 2014 року. Водночас вказано, що, за даними Головного управління Нацполіції у Донецькій області, загалом з початку конфлікту на території регіону зниклими безвісти вважають 1646 людей. «За даними «уповноваженого з прав людини» «ДНР», 509 осіб зареєстровані як зниклі безвісти», – стверджують в ООН.

В УВКПЛ переконані, що ці дані відображають лише кількість звернень про розшук зниклих безвісти осіб, які направляються різними суб’єктами. Окрім того, деякі особи можуть бути внесені до декількох списків одночасно, а місце перебування деяких осіб із цих списків може бути вже встановлене, йдеться у звіті.

УВКПЛ також вважає, що багато з тих, хто вважається зниклими безвісти, можуть бути загиблими, а їхні тіла або не знайшли, або не ідентифікували.

«Налагодження обміну даними судово-медичних експертиз й іншою інформацією про зниклих безвісти осіб між урядом України, угрупованням «ДНР» і «ЛНР» могло б допомогти ідентифікувати деяких осіб, останки яких зберігаються в моргах або були поховані як неупізнані», – зазначають автори звіту.

За даними СБУ, у заручниках бойовиків перебуває 144 людини і 410 людей вважаються зниклими безвісти. У Службі безпеки України заявляють, що за час конфлікту на Донбасі з полону бойовиків звільнили понад три тисячі людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.