Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада Безпеки ООН схвалила реформу миротворчих операцій

Світ навколо нас 4950 переглядів

Опубліковано - 21.09.2017 11:52 | Всі новини | Версія для друку

Рада Безпеки ООН схвалила реформу миротворчих операцій
Рада Безпеки ООН схвалила реформу миротворчих операцій
Рада Безпеки ООН схвалила реформу механізму своїх миротворчих операцій.

Вони повинні проходити "більш відповідально, прозоро і ефективно", наголошується у резолюції, яку ухвалили усі 15 країн-членів Радбезу в середу, 20 вересня. Документ також передбачає більш активну участь Африканського союзу в таких місіях - щоб досягти "найвищої дієвості та результативності". На даний час "блакитні шоломи" ООН знаходяться переважно в Африці та країнах Близького Сходу.

За словами прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка брала участь у засіданні Радбезу, для ефективного планування миротворчих місій слід "чітко уявляти, чого саме вони повинні досягти".

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко на Генеральній асамблеї ООН заявив, що Україна вважає розгортання повноцінної миротворчої операції ООН єдиним ефективним рішенням для деескалації конфлікту на Донбасі, додавши, що миротворці повинні бути неупередженими.

Бюджет миротворчих операцій ООН на 2017 та 2018 роки становить 6,8 мільярда доларів. Резолюція, ухвалена Радою Безпеки, передбачає часткове фінансування операцій Африканського союзу з внесків ООН.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.