Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Окупаційні війська нарощують озброєння

Війна з Росією (АТО) 4594 перегляди

Опубліковано - 28.09.2017 13:15 | Всі новини | Версія для друку

Окупаційні війська нарощують озброєння
Окупаційні війська нарощують озброєння
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі на 25% збільшення випадків порушення вогню, а також велику кількість готового до бою озброєння в так званій “ЛНР”.

Про це розповів під час брифінгу у Києві перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Він зауважив, що спостерігачі зафіксували 2469 випадків порушень вздовж усієї лінії зіткнення, що на 25%, ніж минулого тижня.

"Мінські домовленості порушуються повсякчас. 90% порушень режиму припинення вогню відбувається у вихідні дні. Застосовуються міномети, автомати та великокаліберна зброя", - сказав Хуг.

Представник ОБСЄ додав, що збільшилась кількість жертв серед мирного населення.

"Ми підтверджуємо поранення чоловіка в районі так званого "ДНР", що сталося 27 вересня. Крім того, за останній місяць в районі проведення АТО було 388 жертв серед мирного населення, 68 з яких – загиблі", - сказав він.

Хуг наголосив, що збільшилась кількість жертв серед дітей у віці від 9 до 16 років.

"У більшості випадків це хлопчики, які отримують травми від мін та не вибухлих боєприпасів. Це свідчить про те, що сторонами не було проведене обіцяне розмінування чи хоча б маркування замінованої території", - пояснив він.

Також представник місії зазначив, що загострення ситуація можливе в будь-який момент. Адже техніка та озброєння не були відведені з жодного боку. Більше того, беспілотники ОБСЄ зафіксували велику кількість готового до бою озброєння на території, підконтрольній так званій "ЛНР".

"В селищі Мирному наші БПЛА зафіксували 30 танків, 7 самохідних гаубиць, 6 буксировочних гаубиць, 9 мінометів, 56 бойових машин піхоти, 6 вантажівок зі встановленими на них зенітними установками, 14 бронетранспортерів, 3 бойові машини та інше озброєння", - розповів Хуг.

Він додав, що це не є місцем зберігання техніки, а бойовики навмисне стягують озброєння до цього місця. В кількісному стані це цілий батальйон.

Також Хуг розповів, що велика кількість озброєння є і поблизу Шимшинівки, підконтрольній бойовикам.

"Наші дрони зафіксували там 19 танків, 17 БТРів із зенітними установками, 3 самохідні гаубиці та іншу техніку. Вся вона знаходиться в справному стані, готова до зіткнення з противником у будь-який момент. Хотів би зауважити, що це всього в 5 кілометрах їзди від лінії відведення, та в 30 кілометрах – від лінії розмежування", - сказів він.

Хуг наголосив, що "пекельний вогонь" може спалахнути в будь-який момент, оскільки озброєння знаходиться напоготові з обох боків.

Раніше повідомлялося, що представники місії ОБСЄ зафіксували збільшення кількості випадків порушення вогню на район Ясинуватої, Авдіївки, Донецького аеропорту та поблизу Маріуполя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.