Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У вересні кількість жертв серед цивільних на Донбасі - найнижча з початку конфлікту

Війна з Росією (АТО) 4967 переглядів

Опубліковано - 5.10.2017 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік
Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік
За словами спецпредставника ОБСЄ Мартіна Зайдіка, у вересні на Донбасі було вбито двоє і поранено 16 цивільних. Кількість порушень режиму припинення вогню також скоротилася.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік (Martin Sajdik) заявив, що у вересні цього року в зоні проведення АТО загинула найменша кількість цивільних за весь час збройного конфлікту на Сході України. "Згідно з даними ООН, у вересні кількість цивільних жертв була найнижчою за весь час конфлікту: двоє вбитих і 16 поранених", - зазначив він у середу, 4 жовтня, в Мінську після засідання Тристоронньої контактної групи, повідомляє агентство "Інтерфакс".

За словами Зайдіка, з середини вересня кількість порушень режиму припинення вогню залишається помітно нижчою порівняно з початком "шкільного перемир’я". "Проте ми, на жаль, не можемо говорити, що ситуація в зоні конфлікту є стабільною", - наголосив він.

Що обговорювали в Мінську

За інформацією Мартіна Зайдіка, підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи 4 жовтня обговорювала в Мінську питання дотримання режиму припинення вогню, розведення сил і засобів, відведення важкого озброєння, захисту об’єктів цивільної інфраструктури і створення навколо них зон безпеки. Економічна підгрупа обговорила питаня забезпечення водопостачання та розширення процедури розрахунків за поставки води.

"Учасники обговорили питання власності фізичних і юридичних осіб, а також можливості погашення заборгованості колишнім працівникам української залізниці в окремих районах Донецької і Луганської областей ", - повідомив Зайдік, цитує вгентство "Інтерфакс-Україна". В підгрупі з політичних питань сторони обговорили продовження дії закону про особливий статус ОРДЛО.

Підгрупа з гуманітарних питань 4 жовтня продовжила обговорення теми обміну незаконно утримуваних осіб, а її координатор Тоні Фріш планує відвідати непідконтрольні Києву райони Луганській області. "Тоні Фріш інформував про свій намір поїхати в Луганську область і відвідати центри ув’язнення по обидва боки лінії зіткнення наприкінці жовтня", - повідомив Зайдік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.