Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС з’явиться нова система реєстрації в’їзду-виїзду іноземців

Світ навколо нас 4406 переглядів

Опубліковано - 25.10.2017 19:30 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС з’явиться нова система реєстрації в’їзду-виїзду іноземців
У ЄС з’явиться нова система реєстрації в’їзду-виїзду іноземців
З 2020 року в ЄС має запрацювати нова система реєстрації в’їзду та виїзду громадян третіх країн, яка має пришвидшити перетин людьми кордону. Нові правила стосуватимуться і українців.

У Євросоюзі триває юридичне оформлення рішення про запровадження нової системи реєстрації усіх, хто в’їжджає на територію ЄС, але не є його громадянином. У середу, 25 жовтня, відповідний проект закону, який неофіційно схвалили держави-члени ЄС, та поправки до нього були підтримані Європарламентом.

Нова система в’їзду-виїзду (EES) реєструватиме інформацію про громадян з третіх країн, а саме ім’я та прізвище, номер паспорту, відбитки пальців, фото, дату та місце, коли і де вони в’їжджають чи виїжджають із зони Шенгену або коли їм було відмовлено у в’їзді.
"Вимоги реєструватися у новій системі застосовуватимуться як до громадян, яким потрібна віза на подорож до ЄС, так і для тих осіб, яким дозволено безвізове короткочасне перебування у зоні Шенгену протягом 90 днів", - ідеться у повідомлення.

Пришвидшення перетину кордону

У ЄС сподіваються, що система EES ефективно замінить перевірку та штампування паспортів прикордонниками, що "пришвидшить перетин кордону", а також полегшить виявлення тих, хто порушує режим перебування на території ЄС або подорожує за фальшивими документами.

Дані в EES зберігатимуться протягом трьох років і "можуть бути використані для попередження, виявлення або розслідування терористичних та інших серйозних злочинів". До цієї інформації матимуть доступ прикордонники, візові органи та Європол.

Очікується, що система EES запрацює у 2020 році. Вимоги системи EES стосуватимуться і українців, які з червня 2017 року отримали право на безвізові короткострокові подорожі до ЄС. Як повідомила у коментарі DW заступник директора громадської організації "Європа без бар’єрів" Катерина Кульчицька, плата за реєстрацію, яка діятиме протягом трьох років, може становити 5-10 євро. Вона також наголосила, що запровадження нової системи в їзду до ЄС "жодним чином не пов’язане з наданням безвізового режиму Україні та Грузії і не є якимось покаранням". "На це рішення Єврокомісії вплинула головним чином "міграційна криза" та терористичні ризики", - сказала Кульчицька.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.