Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням

Охорона здоров`я 13060 переглядів

Опубліковано - 9.11.2017 03:43 | Всі новини | Версія для друку

Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням
Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням
Дослідники з Медичного коледжу Бейлора (США) заявили про простий і ефективний, на їх погляд, спосіб боротьби з ожирінням - вони запропонували “вимкнути” гормон аспросін (asprosin), що відповідає за рівень глюкози в крові.

Стаття про це була опублікована в журналі Nature Medicine.

Фахівці з’ясували, що у людей з прогерією, які страждають синдромом передчасного старіння і дистрофією, а також люди зі слабким апетитом мають мутацію в гені FBN1. У білка фібриліна-1, кодованого дефектною ДНК, відсутній невеликий фрагмент. Ця частина, яка називається аспросін, у здорових людей відрізається від фібриліна і діє як окрема молекула.

Подальше вивчення дії гормону показало, що сполука взаємодіє з нейронами в гіпоталамусі. Як пояснили дослідники, гормон аспросін по-різному впливає на нейрони AgRP і POMC. Перші - стимулюють апетит, другі - пригнічують.

Для організму, в якому присутній аспросін, це може загрожувати частим і сильним почуттям голоду. Дослідники з’ясували, що у людей, які страждають від ожиріння, рівень аспросіну в крові особливо високий. В результаті гормон підсилює відчуття голоду, змушуючи організм вимагати більше їжі.

"Блокування" гормону допоможе зупинити набір зайвої ваги. Засіб, який дозволить нейтралізувати дію гормону, вже пройшов перші клінічні випробування.

Раніше вчені з Університету Кампінас (Бразилія) заявили, що головною причиною ожиріння є загибель особливої групи нейронів в мозку, що відповідають за відчуття насичення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.