Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литва, перша з країн НАТО, допомагає Україні - постачає стрілецьку зброю

Війна з Росією (АТО) 4620 переглядів

Опубліковано - 30.11.2017 12:19 | Всі новини | Версія для друку

Литва, перша з країн НАТО, допомагає Україні - постачає стрілецьку зброю
Литва, перша з країн НАТО, допомагає Україні - постачає стрілецьку зброю
Київ отримає від Вільнюса понад сім тисяч автоматів Калашникова, а також кулемети, міномети та протитанкову зброю, які не відповідають стандартам НАТО.

Уряд Литви вирішив передати Україні зброю загальною вартістю майже два мільйони євро, повідомили у середу, 29 листопада, у міністерстві оборони Литви. Основну частину переданого озброєння становитимуть понад сім тисяч автоматів Калашникова та майже два мільйони одиниць набоїв. Також передається близько сотні одиниць кулеметів, мінометів, протитанкового та іншого озброєння.

У повідомленні міноборони Литви наголошується, що Україні передається озброєння, яке нині не використовується литовськими збройними силами, оскільки воно не відповідає стандартам НАТО.

Депутатка Сейму Литви і екс-міністерка оборони Литви Раса Юкнявічене стверджує, що передача озброєння Україні - це частина вкладу у військову допомогу Києву, до якої Вільнюс приступив практично одразу після початку російської агресії в Донбасі. "Москві можна допомогти вилікуватися від її імперіалізму, сподіваюся, що вільна і демократична Україна коли-небудь допоможе Росії це зробити", - заявила Юкнявічене у розмові з DW.

Нагадаємо, затверджений у листопаді оборонний бюджет Сполучених Штатів Америки на 2018 рік передбачає виділення 350 мільйонів доларів допомоги Україні на сферу безпеки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.