Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В російських концтаборах і буцегарнях перебувають більше двох тисяч українців

Імперія «Совок» 5927 переглядів

Опубліковано - 1.12.2017 13:44 | Всі новини | Версія для друку

Плітв’язень, український журналіст Роман Сущенко. Чекісти спадкоємці Берії-Вишинського обвинувачують його в шпигунстві
Плітв’язень, український журналіст Роман Сущенко. Чекісти спадкоємці Берії-Вишинського обвинувачують його в шпигунстві
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що на сьогодні на території Росії з різним процесуальним статусом ув’язнені понад 2200 українців.

«На сьогоднішній день українців на території Росії в умовах ув’язнення з різним процесуальним статусом є понад 2200 осіб. Це різні громадяни, і ті, які засуджені або переслідуються у зв’язку зі скоєнням просто кримінального злочину, ті, які стали жертвами торгівлі людьми, але були засуджені, як ті, що вчинили кримінальний злочин, і ті, які засуджені за кримінальний злочин, але ми їх розглядаємо, як політичних», – заявила Валерія Лутковська в інтерв’ю Радіо Свобода.

За її словами, шлях звільнення політичних в’язнів – «політичні переговори».

Лутковська повідомила, що продовжує переговори з російським омбудсменом Тетяною Москальковою з приводу можливості провести взаємні відвідини – утримуваних в Росії українських в’язнів, і відвідин російських – на території України. Зазвичай, як повідомила обмудсмен, контакти з російською колегою відбуваються у заочній формі, або безпосередньо на міжнародних зустрічах.

Після анексії українського Криму у виправних закладах на території півострова продовжують перебувати громадяни України, засуджені українськими судами ще до анексії. Крім того, російська влада окупованого Криму затримала й судить низку громадян України, яких українська влада й правозахисники називають політв’язнями. В Росії також перебувають ті, кого затримали при в’їзді, інкримінуючи переважно статті про шпигунство.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.