Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи піде Путін з Сирії, як заявляє?

Імперія «Совок» 4610 переглядів

Опубліковано - 12.12.2017 12:22 | Всі новини | Версія для друку

Чи піде Путін з Сирії, як заявляє?
Чи піде Путін з Сирії, як заявляє?
Путін наказав російським військам у Сирії почати вихід, заявивши, що після двох років військової кампанії, Москва та Дамаск досягли мети своєї місії – знищення «Ісламської держави», повідомляє Reuters.

Водночас, американські аналітики скептично поставились до ймовірності такого розвитку подій.

"Існує нульова ймовірність того, що Росія справді забере всі свої війська з Сирії, після того, як вона змусила Асада надати права постійно базуватись на умовах, рівноцінних до умов окупованих територій". Так прокоментувала новину американський експерт-міжнародник Моллі Мак’ю у Twitter.

Заяву про виведення військ Путін зробив, виступаючи перед російськими військовими протягом свого візиту на російську повітряну базу Хмеймім у Сирії.

"Заява Путіна про часткове виведення військ з Сирії означає переможний кінець військової кампанії, однак не кінець російської військової присутності та політичної залученості до регіону", - заявив Дмитро Тренін, директор Центру Карнегі в Москві.

Росія розпочала повітряні ударів в Сирії в вересні 2015 року в рамках своєї наймасштабнішої інтервенції на Близькому Сході за декілька десятків років. Росія своєю участю в протистоянні сприяла поверненню конфлікту на користь Асада і значному посилення свого впливу на Близькому Сході.

Росія планує зберегти контроль над базою ВПС Хмеймім, а також базою для флоту в сирійському порту Тартус навість після виведення військ, повідомляють ЗМІ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.