Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПАРЄ проголосувала за резолюцію «Гуманітарні наслідки війни в Україні»

Світ навколо нас 4187 переглядів

Опубліковано - 23.01.2018 23:44 | Всі новини | Версія для друку

ПАРЄ проголосувала за резолюцію «Гуманітарні наслідки війни в Україні»
ПАРЄ проголосувала за резолюцію «Гуманітарні наслідки війни в Україні»
Парламентська асамблея Ради Європи в рамках зимової сесії проголосувала 23 січня за резолюцію «Гуманітарні наслідки війни в Україні», яку підготував депутат від Литви Еґідіюс Варейкіс.

За резолюцію проголосували 56 депутатів, утрималися – 10 із 66 депутатів, які взяли участь в голосуванні.

«Асамблея закликає російську владу припинити всю фінансову та військову підтримку, надану незаконним збройним угрупованням в Донецькій та Луганській областях, припинити визнавати їхні паспорти та інші документи, включаючи рішення суду та документи, які підтверджують право на нерухомість, видані на території, підконтрольній незаконним збройним угрупованням в Луганській та Донецькій областях», – мовиться в резолюції.

Асамблея вважає, що напрацювання українською владою стратегії для внутрішньо переміщених осіб має бути одним з її пріоритетів.

ПАРЄ також закликала Росію гарантувати повагу прав людини та безпеку всіх людей, які живуть в анексованому Криму, зняти заборону на Меджліс кримськотатарського народу і заборону на в’їзд кримськотатарським лідерам, звільнити всіх українських в’язнів, гарантувати доступ для міжнародних організацій до Криму. Водночас ПАРЄ вимагає від Москви припинити політику «переміщення населення» в анексованому Криму.

ПАРЄ у резолюції також закликає створити робочу групу щодо зниклих безвісти за участю України, Росії та Міжнародного комітету Червоного хреста, і висловлює занепокоєння гуманітарною ситуацією в Україні, що пов’язують з війною на сході країни та анексією Криму Росією.

У резолюції Парламентська асамблея Ради Європи також закликає Україну якнайшвидше ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду.

«Це дозволить провести ефективне розслідування конкретних випадків порушення міжнародного гуманітарного права під час війни в Україні», – мовиться в резолюції.

Парламентська асамблея Ради Європи за час від початку російської агресії проти України 2014 року ухвалила вже низку резолюцій щодо Росії через її агресію проти України.

22–26 січня у французькому Страсбурзі відбувається зимова сесія ПАРЄ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.