Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Волкер: «На Донбасі триває війна, але давайте сподіватися, що в 2018-у зможемо досягти миру»

Світ навколо нас 4012 переглядів

Опубліковано - 29.01.2018 23:17 | Всі новини | Версія для друку

Волкер: «На Донбасі триває війна, але давайте сподіватися, що в 2018-у зможемо досягти миру»
Волкер: «На Донбасі триває війна, але давайте сподіватися, що в 2018-у зможемо досягти миру»
На Донбасі триватиме насильство низького рівня інтенсивності.

Про це спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив під час телефонного брифінгу з Нью-Йорка про підсумки його переговорів з помічником президента Росії Владіславом Сурковим в Дубаї 26 січня.

"За підсумками зустрічі не посилилась моя впевненість щодо продовження режиму припинення вогню. Я думаю, що ми спостерігаємо продовження періоду насильства низького рівня", - заявив Волкер, відповідаючи на запитання журналістів.

Волкер наголосив, що у офіційному Вашингтоні надзвичайно розчаровані тим, що Росія "абсолютно нічого не зробила для завершення конфлікту, або відведення своїх сил" з липня 2017-го року.

"Це є джерелом розчарування у Вашингтоні. Є чимало проблем, які викликають занепокоєння у відносинах Росія-США, Україна лиша одна з них. Ситуацію по жодній із цих позицій не назвеш задовільною, але ми сподівались прогресу щодо України", - відзначив Волкер.

При цьому Волкер заявив, що не очікує нового наступу Росії на Україну.

"Мене дуже здивує, якщо Росія розпочне новий наступ на територію, контрольовану українськими військовими. Звісно ж, це завжди можливо, але мене здивує, якщо це станеться. Думаю, що конфлікт і надалі зберігатиме риси останніх років. Думаю, що це нова норма. За винятком досягнення угоди щодо миру, створення нової рамки та виконання Мінських угод, ситуація протікатиме у тому ж руслі", - пояснив Волкер.

Волкер заявив, що вже протягом кількох років ситуація на Донбасі не змінюється.

"Якщо подивитися на ситуацію на Донбасі відсторонено - нічого не міняється вже кілька років. Після захоплення росіянами Дебальцевого, лінія (контакту) була досить стабільною, насильство не припиняється, але - по суті - не було нових територіальних загарбань. Присутність сил під командуванням російських офіцерів - по суті - теж не змінилась, хоча можливо стала більш професійною. Росія також зберігає дуже велику військову присутність на власній території навколо кордонів України. Це також не змінилось відчутно"

За підсумками спілкування Волкера з пресою, "Радіо Свобода" також повідомляє, що Волкер сподівається на досягнення миру у зоні збройного конфлікту на Донбасі у 2018 році.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України також навів подробиці позиції США щодо пропозиції Росії про розгортання на південному сході України місії ООН. Волкер заявив, що миротворчі сили ООН мають розташовуватися на всій території окупованого Донбасу, це забезпечить можливість проведення виборів.

«Ви повинні мати миротворчі сили на всій території для того, аби провести вибори. Вибори можуть проводитись, коли миротворчі сили забезпечать безпеку. Бо треба мати безпечне середовище, щоб люди вели кампанію, щоб могли пересуватись територією, щоб можна було провести виборчі мітинги, щоб можна було відкрити виборчі дільниці без залякування», – сказав він.

За словами Волкера, розмір контингенту під час зустрічі з Сурковим не обговорювався, але загалом Росія виявила значно більшу відкритість до розміщення миротворців ООН в Україні.

«Ми все ще намагаємось прояснити і погодити, який буде мандат. І ми почули від російської сторони, як їм бачиться досягнення цього. З нашої точки зору, ми знаємо, що миротворчі сили не можуть розташуватись з одного дня на другий на всій території. Це займає час, щоб повністю розмістити сили. Це створює відчуття, що все не можна одразу статися скрізь в перший день і це займе небагато часу для втілення», – пояснив спецпредставник Держдепартаменту, повідомляє "Радіо Свобода".

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.