Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кремлівський список» оприлюднено

Світ навколо нас 4250 переглядів

Опубліковано - 30.01.2018 13:19 | Всі новини | Версія для друку

«Кремлівський список» оприлюднено
«Кремлівський список» оприлюднено
Міністерство фінансів США оприлюднило список провідних російських політиків, посадовців та підприємців у списку наближених до Кремля осіб.

Перебування у списку не означає, що ті особи автоматично опиняться під новими санкціями, але вказує, що вони перебувають у полі уваги уряду США, який втілює пакет санкцій щодо Москви, запроваджений після російської анексії Криму і втручання Росії в американську виборчу кампанію 2016 року.

У списку опинилися 114 чільних російських політиків та 96 олігархів, наближених до президента Путіна. У Москві заявляли, що вважатимуть такий крок подальшою ескалацією напруженості у відносинах з Вашингтоном.

Напередодні оприлюднення списку директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео сказав, що Росія буде і далі намагатися втручатися в американські виборчі процеси.

Майк Помпео при цьому зауважив в інтерв’ю Британській телерадіомовній корпорації, що впевнений у здатності протидіяти російським намаганням, і що Америка “зможе мати вільні й справедливі вибори”.

ЦРУ та інші провідні служби безпеки США дійшли висновку, що Москва втручалася в американську виборчу кампанію 2016 року, але президент Дональд Трамп неодноразово називав чинне спеціальне розслідування російського втручання “полюванням на відьом”.

Президент Трамп рішуче заявляв, що його виборча команда не вступала у змову з представниками Росії і що його перемога була беззастережною.

Марк Помпео сказав британським журналістам, що Росія попри співпрацю зі США у протидії тероризму поводиться як суперник, і що Москва не зменшила своєї підривної діяльності у Європі та в Америці.

Агенція Reuters повідомляє, що після оприлюднення американського списку близьких до Путіна посадовців та олігархів вартість деяких найбільших російських компаній на біржах знизилася, а курс російського рубля щодо долара впав.

Санкції не розширені

Американська новинна телемережа CNN вказує, що адміністрація Трампа відмовилася втілити вимогу про нові санкції щодо компаній та країн, які співпрацюють з вже підсанкційними російськими оборонними й розвідувальними установами й фірмами.

CNN цитує представника Державного департаменту США зі словами, що адміністрація вирішила натомість застерегти уряди інших країн та компанії, що “значні трансакції із вказаними російськими суб’єктами призведуть до санкцій”.

Неназваний офіційний представник, згідно з повідомленням, сказав, що вже тих кроків достатньо для “стримування”.

CNN цитує кількох чільних американських політиків - демократів, які наголошують, що адміністрація Білого дому зобов’язана діяти у справі втілення санкцій і що у разі бездіяльності справу на себе повинен перебрати Конгрес.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.