Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Макрон і Путін обговорили ситуацію на російсько-українському фронті

Світ навколо нас 4416 переглядів

Опубліковано - 9.02.2018 18:56 | Всі новини | Версія для друку

Макрон і Путін обговорили ситуацію на російсько-українському фронті
Макрон і Путін обговорили ситуацію на російсько-українському фронті
Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову із президентом Росії Владіміром Путіним, під час якої обговорив війну на сході України.

Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

"Про російсько-українську кризу президент відзначив, що реалізація Мінських угод зайшла в глухий кут", - йдеться у заяві.

Зазначається, що президент Франції наголосив на необхідності прийняття конкретних кроків, щоб врегулювати ситуацію і полегшити страждання населення, та на припиненні вогню й негайного здійснення гуманітарних заходів, запропонованих Францією та Німеччиною.

Крім того, Макрон прийняв запрошення відвідати Росію у травні.

"З метою продовжити динаміку президент прийняв запрошення Владіміра Путіна здійснити візит до Росії у травні. Протягом візиту він візьме участь у Санкт-Петербурзькому економічному форумі, на якому Франція буде почесним гостем" - йдеться у заяві.

Також глави держав обговорювали війну в Сирії. Президент Франції закликав Путіна зробити все для того, щоб режим в Сирії поклав кінець погіршенню гуманітарної ситуації у Східній Гуті та Ідлібі.

Нагадаємо, 28 грудня президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали обидві сторони конфлікту на Донбасі до якнайшвидшого обміну полоненими.

Як повідомлялось, 23 грудня канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підписали заяву, в якій закликали повернути російських офіцерів до Спільного центру з контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.