Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський олігарх Пригожин активно контактував з Асадом перед нападом найманців на війська США

Політика 4582 перегляди

Опубліковано - 24.02.2018 17:04 | Всі новини | Версія для друку

Євгєній Пригожин
Євгєній Пригожин
До нападу російських бойовиків на американських військових та союзників у Сирії, російський олігарх, якого звинувачують у тому, що він контролює бойовиків - людина, проти якої спецпрокурор США висунув звинувачення, був у «тісному контакті» з російськими та сирійськими посадовцями.

Про це повідомляє CNN з посиланням на Washington Post.

Посилаючись на розвідувальні дані США, видання інформує, що олігарх Пригожин повідомив сирійським посадовцям, що він «отримав дозвіл» російського міністра на «швидку і потужну» ініціативу.

Розвідувальні установи США не надали коментарі Washington Post, а високопосадовці адміністрації заявили газеті, що цей випадок «непокоїть».

Вражає, як росіяни швидко дистанціювались від нападу, пише CNN.

Журналістські розслідувань виявили російські сім’ї, які поховали тіла рідних, привезених з Сирії.

Загиблих вважають найманцями приватної військової компанії, відомої під назвою “Вагнер”, існування якої в Росії офіційно не визнають.

Оскільки вони не є службовцями російської армії, це дозволяє Москві не зараховувати їхню загибель до своїх бойових втрат.

Російські закони передбачають покарання для найманців, і в деяких розповідях люди кажуть, що їх змушують мовчати, погрожуючи судовою відповідальністю.

Компанію “Вагнер” пов’язують з наближеним до президента Путіна підприємцем Євгєнієм Пригожиним.

Ім’я Пригожина нещодавно опинилося у списку росіян, проти яких американське розслідування на чолі зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером висунуло обвинувачення у втручанні до президентських виборів США 2016 року.

Командувачем кампанії називають колишнього полковника російських військ спеціального призначення Дмітрія Уткіна, який опинився під санкціями США за роль у війні в Україні.

Аналітики припускають, що “Вагнер” використовує у Сирії від 2 до 3 тисяч своїх службовців, значна частина яких почала свій бойових досвід з війни проти України.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.