Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Газпром» відмовляється виконувати вердикт арбітражу

Газоват 6522 перегляди

Опубліковано - 27.03.2018 22:00 | Всі новини | Версія для друку

«Газпром» відмовляється виконувати вердикт арбітражу
«Газпром» відмовляється виконувати вердикт арбітражу
Минулого тижня «Нафтогаз» і «Газпром» зустрілися, щоб обговорити наступні кроки, після того як Стокгольмський арбітраж виніс рішення в двох великих провадженнях на користь української компанії.

Про це повідомив Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Під час зустрічі російський газовий монополіст пояснив, що відмовляється відновлювати поставки газу до України попри рішення щодо контракту на поставку, яке трибунал ухвалив у грудні минулого року. «Газпром» також не підтвердив, що заплатить 2,6 млрд дол. відповідно до лютневого рішення у транзитній справі. Обидва рішення є остаточними та зобов’язуючими для «Газпрому».

Натомість російська компанія запропонувала внести зміни до контрактів або розірвати їх і таким чином скасувати рішення трибуналу. Обидва варіанти є прямим порушенням та нехтуванням рішеннями Стокгольмського арбітражу. «Нафтогаз» вважає таку позицію неприйнятною та відхилив пропозиції «Газпрому».

«Відмова «Газпрому» виконувати чинні рішення авторитетного міжнародного арбітражу в комерційних справах ставить під сумнів довіру до цієї компанії як до партнера європейської газової галузі. А невиплата присуджених трибуналом коштів свідчить про високу ймовірність невиконання «Газпромом» контрактів і щодо інших контрагентів», — прокоментував головний комерційний директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко.

Стокгольмський арбітраж мав юрисдикцію для ухвалення таких рішень в межах справ за контрактами між «Газпромом» та «Нафтогазом».

Сторони домовилися провести ще один раунд переговорів у квітні. «Нафтогаз» очікує на відповідь «Газпрому» на запит «Нафтогазу» щодо перегляду тарифу та використання української ГТС для транзиту російського газу до ЄС після завершення чинного контракту в 2019 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.