Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Санкції США спричинили обвал рубля і фондового ринку РФ

Світ навколо нас 4030 переглядів

Опубліковано - 10.04.2018 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Санкції США спричинили обвал рубля і фондового ринку РФ
Санкції США спричинили обвал рубля і фондового ринку РФ
Курс рубля, біржові індекси, ціна на акції низки великих російських компаній різко впали в понеділок, адже інвестори почали продавати ці активи після введення нових американських санкцій проти Росії, повідомляє Reuters.

Під нові санкції США, оприлюднені в п’ятницю, підпали сім російських олігархів, включаючи Олега Дерипаску, Віктора Вексельберґа та інших наближених до Путіна мільярдерів, а також 12 компаній, які вони контролюють, та 17 російських високопосадовців, державну компанію з торгівлі зброєю та її дочірню структуру і російський банк. Введення цих санкцій є одним з найбільш потужних кроків з боку Вашингтона, щоб покарати Москву за зловмисні дії, включаючи агресію в Україні.

Після введення санкцій курс рубля впав до 59.82 за долар – найнижчий рівень з листопада минулого року. Доларовий біржовий індекс РТС втратив у вартості більше ніж 11%, а номінований в рублях індекс MOEX знизився на більш ніж 9% - найнижчий рівень з вересня та листопада, відповідно.

Акції російської компанії UC Rusal, яка належить російському олігархові Олегу Дерипасці, впали на 50%, досягши найнижчого рівня з червня 2016.

В своїй заяві в п’ятницю Rusal повідомив, що санкції можуть призвести до технічного дефолту з ряду боргів компанії.

Санкції означають, що російські компанії можуть втратити доступ до ринків США, що для Rusal означатиме втрату 14% надходжень, відповідно до оцінок «Промсвязьбанку» даних за минулий рік.

Складнощі постали також перед компанією Віктора Вексельберґа Renova Group, а також зачепили “Газпром». Хоча «Газпром» не було включено до санкційного переліку, під санкції потрапив керівник компанії Олексій Міллер.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.