Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У посттоталітарних державах очевидний відхід від принципів демократії

За право людини 9689 переглядів

Опубліковано - 11.04.2018 15:09 | Всі новини | Версія для друку

У посттоталітарних державах очевидний відхід від принципів демократії
У посттоталітарних державах очевидний відхід від принципів демократії
Неурядова організація Freedom House відзначає, що зневага урядів до незалежних інституцій та громадянського суспільства, напади на політичну опозицію та незалежні засоби інформації, а також наближення владних партій до злиття з державою стають новою нормою в посткомуністичній Європі та Євразії, в тому числі і в Україні.

Про це йдеться в щорічному дослідженні Nations in Transit, у якому відстежується розвиток демократії, стан політичних прав та громадянських свобод у 29 країнах – європейських і азійських державах колишнього соціалістичного блоку.

«Це те, що ми вже давно зауважували в таких місцях, як Росія, Центральна Азія чи Білорусь. Але ми все частіше бачимо це в Центральній Європі у таких країнах, як Угорщина та Польща, і ми бачимо, що це стало мати вплив на рівні інституцій, отже, дуже драматичні зміни, особливо в Польщі», – розповів Радіо Свобода директор проекту Nations in Transit Нейт Шенккан.

На його думку, такі держави Євразії, як Україна, Молдова, Грузія, Вірменія та Киргизстан, рухаються у «негативному напрямку» та мають найвищий ризик перетворитися на авторитарні.

«Вікно фундаментальних реформ в Україні, можливо, й не було зачинене, але воно суттєво звузилося на тлі політичного опору антикорупційним реформам та серії нападів на неурядові організації та ЗМІ», – мовиться у статті.

Демократичні показники в Україні погіршилися вперше від часів Революції 2014 року, мовиться у звіті. Цьогорічна демократична оцінка України становить 4,64 бали (де 1 бал – показник усталеної демократії, а 6-7 – це вже усталений авторитарний режим).

У цілому Freedom House відзначає, що в 19 із 29 країн погіршився демократичний рівень – це більше, ніж за будь-який інший річний період звітів серії Nations in Transit.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.