Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті залишається напруженою

Війна з Росією (АТО) 3910 переглядів

Опубліковано - 4.05.2018 16:25 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті залишається напруженою
Ситуація на фронті залишається напруженою
Упродовж минулої доби, 3 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація залишалася напруженою, проте контрольованою.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Найбільш активні бойові дії тривали на Світлодарському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

Противник вкотре, не дотримуючись Мінських домовленостей, намагався послабити оборону наших підрозділів, застосувавши заборонену зброю 21 раз.

Ворог відкривав вогонь із великих калібрів по населеному пункту Зайцеве, тим самим наражаючи на небезпеку мирних жителів. Українська сторона фіксує кожен випадок та інформує світову спільноту щодо злочинів окупанта проти цивільного населення Донбасу. На разі у Зайцевому тривають відновлювальні роботи.

Вночі 4 травня російсько-терористичні війська 3 рази використали заборонену зброю поблизу населених пунктів: Новотошківське, Луганське, Талаківка.

Підрозділи Об’єднаних сил не допустили просування російсько-окупаційних військ в глибину наших позицій. В результаті активних оборонних дій противник зазнав втрат. За даними розвідки, двох окупантів було знищено та трьох поранено.

За минулу добу, 3-го травня, в результаті ведення бойових дій, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Вчора, близько 13 години, прикордонний наряд «Розвідувально-пошукової групи», що залучений до операції Об’єднаних сил, знайшов схованку зі зброєю. Оперативні дії були проведені в районі населеного пункту Щастя. Наразі небезпечні знахідки вже нікому не загрожують.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Органами Національної поліції вживаються заходи щодо розкриття злочинів та недопущення ускладнення оперативної обстановки.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали в штатному режимі.

Підрозділи військово-цивільного співробітництва об’єднаних сил минулої доби, 3 травня, взяли участь в організації та проведенні польового виходу учнів старших класів загальноосвітніх шкіл на Луганщині. Проведено низку занять, в тому числі з мінної безпеки. Окрім цього спільно з представниками міжнародної організації «ACTED» забезпечено відновлення пошкоджених будинків мешканців Авдіївки.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Особовий склад Об’єднаних сил гідно виконує визначені завдання. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.