Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті загострюється

Війна з Росією (АТО) 4013 переглядів

Опубліковано - 7.05.2018 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті загострюється
Ситуація на фронті загострюється
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил набрала ознак загострення, однак повністю контрольована.

Про це в понеділок під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил повідомив начальник штабу – перший заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Валерій Залужний, передає прес-центр штабу ООС.

«За минулу добу, 6 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація набрала ознак загострення, однак повністю контрольована. Бойові дії тривали по всій лінії зіткнення. Противник 80 разів порушував Мінські домовленості», - сказав він.

За словами начальника штабу ООС, найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Піски, Троїцьке, Широкіне. Російсько-окупаційні війська 22 рази відкривали вогонь з артилерії та мінометів, 2 рази з танку. Підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь та вели активну оборону.

Генерал-майор Валерій Залужний розповів, що, зокрема, під час виконання бойового завдання потрапила у засідку бронегрупа механізованого батальйону зі складу Об’єднаних сил. Подія трапилася в районі населеного пункту Новоселівка, що на Горлівському напрямку. Бойову машину було підірвано керованим фугасом. Особовий склад прийняв бій. З найближчого опорного пункту оперативно прибула резервна група. Після короткого вогневого зіткнення диверсійно-розвідувальна група противника відступила в бік своїх позицій. Вміло підготовленим зосередженим вогнем, трьох бойовиків було знищено. Сліди крові на місці бою свідчать про наявність поранених у противника.

«Щодо самої події. Внаслідок вибуху фугасу та деформування БМП, на жаль, механік-водій загинув. Один військовослужбовець був поранений. Та безпосередньо в ході бою ще одного військовослужбовця було травмовано. Хотів би зауважити, що завдяки сміливим та рішучим діям командира та резервної групи вдалося уникнути більших втрат», - зазначив Валерій Залужний.

Як пояснив начальник штабу ООС, причиною даної події є, безумовно, досить значні, на сьогоднішній день, проміжки між опорними пунктами, які прикриваються мінними полями та вогнем чергових вогневих засобів. Пошук та ліквідація ДРГ противника в проміжках між опорними пунктами й було основним завданням даної бронегрупи.

«Противник встановив керований фугас на одному з ймовірних шляхів пересування нашого підрозділу. Після підриву фугасу відкрив вогонь на ураження із засідки. Лише завдяки правильно прийнятому рішенню командиром групи, загинув лише механік водій, у якого, на жаль, фактично шансів вижити не було», - розповів Валерій Залужний.

Щодо ситуації на інших ділянках в районі проведення операції, начальник штабу ООС, зазначив, що порівняно з останніми двома місяцями противник значно посилив вогневий вплив на наші підрозділи. «Так, станом на 24.00 06 травня нами зафіксовано 80 випадків ведення прицільного вогню та активних дій по нашим позиціям. Найбільшого загострення ситуація набрала на Авдієвському напрямку, в районі населеного пункту Піски та на підступах до Маріуполя. Всього в ході ведення бойових дій було поранено 4 військовослужбовця. Наразі їхньому життю нічого не загрожує», - повідомив він.

За словами генерал-майора Валерія Залужного, ймовірніше за все з переходом до операції Об’єднаних сил противник намагається спровокувати українські війська до більш активних дій. Показує свою присутність та рішучість.

«Нами дається адекватна відповідь. Хочу зазначити, що жодне втрачене життя, здоров’я нашого солдата не залишиться поза увагою й не пройде безкарно для тих, хто стріляє в наших воїнів», - запевнив він.

Водночас, начальник штабу ООС зазначив, що окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Так, вчора, 6 травня, ними двічі було обстріляно з гармат калібру 152 та 122 мм населені пункти Зайцеве та Нікольське, що на околиці міста Горлівка Донецької області.

Вночі 7 травня, ворог проявляв активність на Кримському (Луганська область) , Бахмутському та Маріупольському напрямках.

За даними розвідки, противник поніс втрати: три окупанти знищено та 5 поранено.

«Як підсумок, наголошую, що ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами. Частини та підрозділи продовжують виконувати бойові завдання у визначених районах. Вони добре навчені та забезпечені всім необхідним», - підкреслив він.

Крім того, генерал-майор Валерій Залужний повідомив, що криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Військовослужбовцями Національної гвардії України, зі складу Об’єднаних сил, під час несення служби на Донеччині затримано трьох осіб за підозрою у зв’язках з НЗФ, так званої «ДНР».

На виконання завдань в операції Об’єднаних сил щодо недопущення незаконного переміщення товарів на тимчасово окуповані території, була припинена спроба незаконного вивезення побутової хімії. Зокрема, 6 травня співробітниками управління Державної фіскальної служби у Донецькій області, здійснено поглиблений огляд автомобіля «Renault Kangoo», під час якого встановлено, що водій намагався перевезти до тимчасово окупованої території товари орієнтовною вартістю 289,8 тис. грн.

За минулу добу, 6 травня, підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доправлено благодійну допомогу захисникам Кримського, забезпечено безперешкодно безпечну роботу делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста до населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка, де проведено медичні консультації, видача медикаментів місцевому населенню.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.