Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: напруга не зменшується

Війна з Росією (АТО) 3997 переглядів

Опубліковано - 24.05.2018 22:01 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: напруга не зменшується
Ситуація на фронті: напруга не зменшується
Минулої доби, 23 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії тривали вздовж всієї лінії зіткнення.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російсько-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами, 38 разів порушували режим припинення вогню, з них 8 разів застосовували міномети по позиціях наших захисників. На будь-яке застосування зброї противник отримував адекватну відповідь від підрозділів Об’єднаних сил.

Найбільш напружена обстановка була в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Зайцеве, Шахта Бутівка, Гранітне, Опитне, Павлопіль.

Неподалік Станиці Луганської, по опорному пункту, яким командує старший лейтенант Дмитро ЯСЕНКО, противник відкрив вогонь з крупнокаліберного кулемету та автоматичного гранатомету. Діючи відповідно до обстановки, командир опорного пункту скерував зосереджувальний вогонь у відповідь по завчасно розвіданим вогневим точкам противника. Підлеглі старшого лейтенанта Дмитра ЯСЕНКА влучним вогнем зі стрілецької зброї знищили кулеметний розрахунок окупантів та змусили противника припинити обстріл.

Під час бойових дій 2-ох наших захисники було легко поранено. Наразі поранених евакуйовано до госпіталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу.

За даними розвідки, знищено 2-ох та поранено 3-ох окупантів.

Російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим тиші поблизу населеного пункту Станиця Луганська, аби на цій ділянці не відбулось розведення військ згідно з досягнутими раніше домовленостями.

За поточну добу втрат серед українських військовослужбовців немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Вчора, на Луганщині, під час перевірки особистих документів співробітниками Національної поліції України у місцевого мешканця виявлено та вилучено міну калібру 82 міліметри.

Зі слів затриманого, він знайшов міну та зберігав її у себе вдома. А, побачивши по телевізору про те, як поліція розповідає про небезпеку смертельних знахідок та про наслідки необережного поводження з небезпечними предметами, вирішив викинути її в ставок, проте не встиг цього зробити.

У Маріуполі, що на Донеччині, виявлено схрон боєприпасів. В ході відпрацювання одного із районів поблизу селища Ялти співробітники карного розшуку спільно зі Службою безпеки України зі складу Об’єднаних сил виявили гранати, тротилові шашки, запали, детонатори, ракетні протитанкові гранати та сотні набоїв різного калібру , які були закопані у землю. З метою встановлення власника вибухонебезпечних предметів проводяться слідчо-оперативні дії.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 23 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. 22 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування на підконтрольну Україні територію.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка» співробітниками спеціального підрозділу податкової міліції Державної фіскальної служби спільно з працівниками прикордонної служби України, які залучені до складу Об’єднаних сил, під час поглибленого огляду автомобіля Kia Cerato виявлено сумки та прикраси відомого світового бренду загальною вартістю понад пів мільйона гривень.

Як з’ясувалося, пасажир автівки, мешканець Донецьку, намагався приховано перевезти зазначений товар з тимчасово окупованої території України.

За даним випадком складено протокол про адміністративне правопорушення, товарно-матеріальні цінності вилучено.

Слід зазначити, що співробітники державної фіскальної служби у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами зі складу Об’єднаних сил, продовжують активні дії щодо попередження та виявлення спроб незаконного перевезення товарів та інших матеріальних цінностей через ліню розмежування.

За вчорашній день військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу до населений пункт Новотошківське.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.