Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Натякає на заручників? Лавров пов’язав СНД з безпекою українців, які працюють в Росії

Імперія «Совок» 3635 переглядів

Опубліковано - 29.05.2018 16:51 | Всі новини | Версія для друку

Натякає на заручників? Лавров пов’язав СНД з безпекою українців, які працюють в Росії
Натякає на заручників? Лавров пов’язав СНД з безпекою українців, які працюють в Росії
Рішення України про вихід із Співдружності Незалежних Держав (СНД) є її суверенним правом, заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

"Це суверенне право України вирішувати, в яких організаціях брати участь, в яких - не брати участь. І СНД, безумовно, одна з таких організацій", - сказав Лавров у вівторок, 29 травня, на прес-конференції в Мінську, передає агенція "Інтерфакс".

Він зазначив, що Україна повинна ухвалити рішення про те, наскільки її кроки щодо СНД впливатимуть на її громадян. "(...) Заяви про те, що треба розірвати дипломатичні відносини, вийти з СНД, робляться без будь-якої турботи про сотні тисяч та мільйони українців, які працюють на території Росії", - додав Лавров.

Нагадаємо, 2 травня 2018 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД. Тоді ж РНБО доручила МЗС України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

19 травня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Він повідомив, що таким чином закрив постійне представництво України в цій організації.

Україна була однією з трьох країн-підписантів Угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю. Однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де ухвалили Статут Співдружності, Україна його не підписала. З весни 2014 року участь Києва у заходах СНД була зведена до мінімуму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.