Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові запрацювала нова мережа зв’язку 3G

Технології Регіон: Львівська область 11511 переглядів

Опубліковано - 16.05.2007 17:02 | Всі новини | Версія для друку

У Львові запрацювала нова мережа зв’язку 3G
У Львові запрацювала нова мережа зв’язку 3G
Сьогодні, 16 травня, у Львові відбувся комерційний запуск мережі зв’язку третього покоління (3G) PEOPLEnet, побудованої компанією “Телесистеми України”.

Як повідомив директор з маркетингу й продаж компанії "Телесистеми України" Оксана Ферчук, технологія 3G, яку сьогодні використовує мережа PEOPLEnet, дозволяє забезпечити не лише якісний голосовий зв'язок, але й якісний швидкісний Інтернет, повідомляє ZAXID.NET .

"Прогрес на місці не стоїть. Люди звикли в одному місці отримувати стаціонарний зв'язок, в іншому - мобільний, ще в іншому Інтернет. Наша пропозиція - усе це разом, при чому високої якості та з поміркованими тарифами", - повідомила О.Ферчук.

За її словами, швидкісний Інтернет усе-таки є "родзинкою" пропозиції. "Ми пропонуємо Інтернет без прив’язки до дротів. Середня швидкість – 400 кілобіт за секунду, а плата – від 4 до 10 копійок за 1 Мбайт інформації, – прокоментувала О.Ферчук. – Це дуже поміркований тариф порівняно із мобільними операторами, які пропонують платити 3-5 грн за мегабайт інформації".

Генеральний директор компанії "Телесистеми України" Віталій Ворожбит пояснив, що за принцип формування тарифів взято відхід від прихованих сплат.

"Тарифи розумні і не містять прихованих плат, – зазначив Ворожбит – Для голосового зв’язку враховувалося скільки людина говорить у місяць. І за цей об’єм послуг плата приблизно така ж, як у інших мобільних операторів. Що ж до Інтернету, то тут ми орієнтувалися на провайдерів, а не на операторів мобільного зв’язку. Відтак наші тарифи не лише порівнювані, але в багатьох випадках конкурентні із тими, що пропонують провайдери".

Щодо готовності мережі у Львові, то В.Ворожбит заявив: "На сьогодні у Львові працює 21 станція. Я вважаю, що цього достатньо для забезпечення якісного зв’язку навіть у специфічних місцях, наприклад напівпідвальних приміщеннях. Що мережа готова, показали двотижневі тестування".

Довiдка:

Мережа PEOPLEnet з лютого 2007 року працює у Києві, Дніпропетровську, Одесі. У березні був підключений Харків. Сьогодні - Львів. Також до кінця травня 3G зв‘язком можна буде користуватися у Сімферополі, у червні - Донецьку, Макіївці, Кривому Розі, Запоріжжі. Охоплення усіх областей цим видом мобільного зв’язку компанія "Телесистеми України" планує завершити до кінця 2007 року.

PEOPLEnet - пропонує послуги доступу до мережі 3G на основі стандарту CDMA-2000.


3G включає наступні стандарти:

UMTS (або W-CDMA)
Стандарт використовується у Європі та Японії. Загальна кількість мереж W-CDMA на середину 2006 року досягла 102. В Україні ліцензію на впровадження UMTS отримав "Укртелеком". Також тестують мережу "Київстар", UMC (МТС) та Life:)

CDMA-2000
Мережі цього стандарту Були вперше розгорнуті у Азії (Корея). Стандарт, також, активно розвивається у США.

Основною відмінністю цих стандартів від найбільш поширеного стандарту другого покоління GSM є можливість більш високошвидкісної передачі даних, що забезпечує якісний доступ до мережі Інтернет та надання різноманітних послуг по доставці контенту.

Мережі цього покоління забезпечують в тестових умовах обмін інформацією зі швидкістю до 144 кбіт/с для абонентів з високою мобільністю (швидкість руху до 120 км/год), 384 кбіт/с для абонентів з низькою мобільністю (швидкість до 3 км/год) та 2048 кбіт/с при внутрішньоофісному стаціонарному використанні.

Порівняння рівней якості послуг при різних швидкостях передачі даних в різних мережах стільникового зв`язку.
Порівняння рівней якості послуг при різних швидкостях передачі даних в різних мережах стільникового зв`язку.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.