Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські війська активізуються вночі

Війна з Росією (АТО) 4896 переглядів

Опубліковано - 18.06.2018 22:17 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські війська активізуються вночі
Ситуація на фронті: російські війська активізуються вночі
Минулої доби, 17 червня, бойові дії тривали на окремих напрямках. Їх інтенсивність зросла з настанням вечірнього часу.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Упродовж дня був зафіксовано лише один провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу населеного пункту Лебединське. Всього, протягом минулої доби противник 20 разів порушував режим тиші, з них 5 разів застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Аналіз ведення обстрілів з боку окупантів свідчить про зменшення кількості обстрілів у порівнянні з минулою добою майже в три рази. Але водночас відмічається збільшення застосування противником мін та снарядів по нашим підрозділах майже втричі.

Так, минулої доби противником було випущено по наших позиціях більше 100 мін та снарядів.

На Луганському напрямку ворог основні зусилля зосереджував в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське. З 19-ої години противник відкрив
вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Місця розташування вогневих засобів було вчасно виявлено та здійснено заходи щодо їх подавлення.

О 23.30 з житлових кварталів населеного пункту Донецький окупанти повторно відкрили вогонь зі 120мм міномету. В ході обстрілу одного нашого військовослужбовця було поранено.

Також противник вдався до провокаційних обстрілів зі стрілецької зброї в районі Світлодорська. Підрозділи Об’єднаних сил виконували заходи безпеки, вогонь у відповідь не відкривали.

На Донецькому напрямку противник з настанням темряви вдався до провокацій в районах населених пунктів Авдіївка, Піски та Старогнатівка. По захисниках Авдіївки ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Міномети 120-го та 82-го калібру ворог застосовував по оборонцях Пісок та Старогнатівки. Підрозділами Об’єднаних сил було вжито заходів щодо придушення вогневих точок противника.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку, де противник застосував великокаліберні кулемети та автоматичні гранатомети. Обстріли носили провокаційний характер. Втрат серед особового складу наших військ немає. Для придушення вогню противника залучалися чергові вогневі засоби.

За даними розвідки 5 бойовиків російсько-окупаційних військ поранено.

Сьогодні від нуля годин противником двічі відкривався вогонь з мінометів та гранатометів. Обстріли здійснено по наших позиціях в районах населених пунктів Новотошківське, що на Луганщині та Верхньоторецьке, що на Донецькому напрямку. Втрат немає.

Силами та засобами протиповітряної оборони виявлено 4 випадки намагання противником застосовувати безпілотні літальні апарати.

Ситуація на лінії зіткнення повністю контролюється Об’єднаними силами. Підрозділи, що перебувають на передових позиціях готові до виконання бойових завдань.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Вчора, під час проведення профілактичних заходів, направлених на виявлення та вилучення незаконної зброї, співробітники Національної поліції зі складу Об’єднаних сил вилучили у місцевого мешканця боєприпаси та набої. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Протягом минулого тижня військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил на блокпостах перевірили майже 56 тисяч громадянин та понад 38 тисяч автомобілів, затримали 23 особи – з них 9 за підозрою у зв’язках із російсько-окупаційною адміністрацією.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 17 тисяч осіб та близько 5 тисяч транспортних засобів. 27 особам за різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу цивільному населенню в населені пункти Луганське та Волноваха.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.