Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін призначив нового куратора Придністов’я

Імперія «Совок» 4372 перегляди

Опубліковано - 13.07.2018 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Путін призначив нового куратора Придністов’я
Путін призначив нового куратора Придністов’я
Президент Росії Владімір Путін призначив віце-прем’єра Дмітрія Козака своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин з Молдовою. Козак стане новим куратором у питаннях невизнаного Придністров’я.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

"За Козаком в уряді закріплені енергетика і промисловість. Але Молдова і Придністров’я — це ще й сільське господарство, і гуманітарні питання, і оборонка — на Дністрі стоять російські миротворці, там склади боєприпасів і контингент військових для їх охорони. Як спецпредставник він зможе влазити і в ці сфери", - розповіло джерело.

За його словами, найближчим часом відбудеться зустріч Козака і Рогозіна, на якій останній передасть справи щодо Молдови.

Попереднім спецпредставником президента щодо Придністров’я був Дмітрій Рогозін, який в травні очолив "Роскосмос". Віце-прем’єр нерідко висміював молдовських політиків у своєму Twitter, а в 2014 році, коли Румунія вперше заборонила проліт літака з ним на борту через свій повітряний простір, пригрозив, що наступного разу прилетить на бомбардувальнику. Скінчилося все в серпні 2017 року тим, що влада Молдови оголосила Рогозіна персоною нон грата, що закрило для нього дорогу і в молдовську столицю, і в Тирасполь, куди він міг потрапити тільки через кишинівський аеропорт.

У 2003 році Козак за дорученням Путіна готував план врегулювання придністровського конфлікту. Козак, який працював заступником глави адміністрації президента, попрацював над документом, який досі називають його ім’ям - "меморандум Козака".

План, який передбачав повернення Придністров’я до складу Молдови на правах суб’єкта федерації, до листопада 2003 року був узгоджений і парафований і президентом Молдови Владіміром Вороніним, і придністровським лідером Ігорєм Смірновим. Причому на останнього Москва здійснювала безпрецедентний тиск: він затверджував своїм підписом кожну сторінку документа прямо в кремлівському кабінеті Козака, йдеться у матеріалі.

Згодом Воронін зателефонував Путіну і відмовився підписати документ. Козак, залишаючи Кишинів, звинуватив Вороніна в "дефіциті політичної мужності".

Один із знайомих віце-прем’єра, коментуючи його призначення спецпредставником щодо Молдови, промовив: "Нам не смішно зовсім".

Радник нинішнього президента Молдови Ігоря Додона Васілій Шова, який курує придністровський напрямок, чекає від призначення Козака "позитиву". "Краще мати партнера, який глибоко знає проблеми. Це обнадіює і налаштовує на серйозний підхід з приводу того, що робити далі", - сказав Шова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.