Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розпочато серійне виробництво 40-мм боєприпасів відповідно стандартів НАТО

Захист держави 5280 переглядів

Опубліковано - 18.07.2018 20:19 | Всі новини | Версія для друку

Розпочато серійне виробництво 40-мм боєприпасів відповідно стандартів НАТО
Розпочато серійне виробництво 40-мм боєприпасів відповідно стандартів НАТО
КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, спільно з ПрАТ “Кузня на Рибальському”, розпочало серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомету – ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

"Вперше в Україні, у співпраці із "Кузнею на Рибальському", було освоєно та розпочате серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомету. Зараз "Імпульс" працює над тим, щоб збільшити об‘єми виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадженню нових інструментів. При цьому, здебільшого, складання таких боєприпасів – це ручна робота", – заявив директор підприємства Євген Чернов.

ПГОФ-40 – граната осколково-фугасної дії з типорозміром 40х53 мм, що відповідає встановленому у НАТО стандарту боєприпасів до автоматичних гранатометів. У порівнянні із 30-мм гранатами, які зараз використовуються у більшості автоматичних гранатометів, що стоять на озброєнні українського війська, 40-мм граната, має більшу потужність та розліт осколків.

Також заводом було освоєно виробництво спеціальних інертних 40-мм боєприпасів ПГІ-40, які використовуються для пристрілки автоматичного гранатомету та навчання особового складу.

Окрім того, КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс", спільно з ПрАТ "Кузня на Рибальському", освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підстовольних гранатометів для автоматів, що стоять на озброєнні силових структур України.

Нагадаємо, що КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс", який входить до складу ДК "Укроборонпром", є унікальним підприємством для України та одним з небагатьох у всьому світі, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів, від звичайних патронів до далекобійних ракет типу "земля-земля".

Саме це підприємство є однією з головних складових у програмі створення повного циклу українського виробництва боєприпасів різних видів. Окрім того, тільки на "Імпульсі" в Україні виробляються засоби ініціювання вибухових речовин для проведення підривних робіт у гірничодобувної промисловості, без яких неможливо уявити сучасне видобування корисних копалин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.