Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: без змін

Війна з Росією (АТО) 4200 переглядів

Опубліковано - 19.07.2018 19:48 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: без змін
Ситуація на фронті: без змін
18 липня російські окупаційні війська продовжували по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я та 17 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 3 рази із озброєння, яке має бути відведене на визначені відстані.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Об’єднані сили надійно утримують займані рубежі та позиції, за необхідністю застосовують усі наявні засоби для припинення вогню або активних дій противника. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

На Луганському напрямку окупанти, виявляючи своє небажання виконати рішення Тристоронньої контактної групи здійснили чергову провокацію, обстрілявши наші позиції зі стрілецької зброї в районі ділянки розведення сторін поблизу Станиці Луганської.

На Лисичанському напрямку, пізно ввечері ворог вдався до обстрілу з застосуванням стрілецької зброї та гранатометів наших позицій в районі населеного пункту Оріхове. Для припинення вогню противника залучалися чергові вогневі засоби та підрозділи бойової охорони.

На Світлодарському напрямку було неспокійно протягом минулої ночі та вечора, де окупанти вели вогонь по захисниках Луганського, Троїцького та Світлодарська. При цьому по захисниках Луганського та Світлодарська вогонь вівся із 82-мм мінометів. Вогневі засоби були вчасно виявлені та подавлені.

Втрат серед наших захисників немає.

З настанням темряви на Горлівському напрямку противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета по наших позиціях в районі населеного пункта Південне. Вогонь також переносився й на житлові квартали цього населеного пункту. В зв’язку з цим були застосовані адекватні заходи щодо подавлення вогневої точки противника. Втрат серед особового складу на Горлівському напрямку не допущено.

На Донецькому напрямку також відмічена активізація ворога у вечірній та нічний час. Так, двічі під вогнем ворога перебували захисники Авдіївки та Мар’їнки, по яких окупанти вели вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для примушення противника до припинення вогню залучалися вогневі засоби підрозділів бойової охорони. Також обстрілу з боку російсько-окупаційних військ зазнали захисники Старогнатівки, по яким вівся вогонь з великокаліберних кулеметів.

Втрат серед особового складу на Донецькому напрямку не допущено.

Відмічається зниження активності ворога на Маріупольському напрямку, де минулої доби противник 4 рази відкривав вогонь у бік наших позицій. В районі Лебединського окупанти обстрілювали позиції Об’єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а захисників Водяного з озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат серед особового складу та техніки на Маріупольському напрямку не допущено.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжували вести активну розвідку та укріплювали займані позиції.

За уточненими даними розвідки, внаслідок порушення противником умов перемир’я та Мінських домовленостей, двоє окупантів загинули і п’ятеро були поранені.

Об’єднані сили завжди готові до адекватної відповіді й вміють та надалі будуть примушувати ворога до припинення вогню.

Відмічається, що противник знову активізував ведення розвідки наших позицій. Упродовж минулої доби засобами ППО зафіксовано 5 випадків прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування і здійснювали захід на територію підконтрольну Уряду України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби, вогневі засоби приводились у бойову готовність «Повну».

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників в районі Світлодарська, Луганьского, Пісків, Водяного та Лебединського. Вогонь вівся із застосуванням автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Втрат серед особового складу та техніки немає.

Упродовж поточної доби, від 7-ї ранку до 18-ї години російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали вогонь переважно з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Світлодарськ, Луганське та Лебединське.

Втрат серед захисників України немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Противник продовжує порушувати режим припинення вогню найбільш активно на Світлодарському та Маріупольському напрямках.
Об’єднані сили дотримуються умов перемир’я, проводять заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках продовжують заходи з підготовки.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так співробітники Національної поліції Донеччини зі складу Об’єднаних сил у Слов’янську викрили прихильницю незаконних збройних формувань. Навесні 2014 року 40 річна жінка підтримала свого чоловіка та долучилась до служби у так званій «ДНР». Деякий час подружжя несло службу на одному з блок постів. Проте коли розпочались бойові дії і злочинці зрозуміли реальну небезпеку пара на деякий час виїхала до Росії. Наразі зараз кожному з членів подружжя загрожує до 8 років позбавлення волі.

За минулу добу правоохоронцями вилучено з незаконного обігу один саморобний вибуховий пристрій, набій калібру 30 мм та 20 грам канабісу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 23,5 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 21 особі з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора на КПВВ «Новотроїцьке» прикордонний наряд спільно зі співробітниками ДФС зі складу Об’єднаних сил виявили в автомобілі громадянина України обладнання для пивоваріння на загальну суму понад 50 тисяч гривень. Товар вилучено, проводиться перевірка.
Крім того, минулої доби, військовослужбовці Об’єднаних сил доставили гуманітарну допомогу місцевим жителям Попасної, Світлодарська та Новотроїцького.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.