Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: без суттєвих змін

Війна з Росією (АТО) 4092 перегляди

Опубліковано - 30.07.2018 16:03 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: без суттєвих змін
Ситуація на фронті: без суттєвих змін
У районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували вести інтенсивний вогонь по наших позиціях на окремих напрямках із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 29 липня, противник 30 разів обстріляв позиції наших військ. Важке озброєння не застосовувалося.

На Луганському напрямку ворог 7 разів обстріляв захисників Кримського. На цьому напрямку окупанти застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Внаслідок обстрілу з станкового протитанкового гранатомету отримав осколкове поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

На Горлівському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях з гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу населених пунктів Південне та Новгородське. Втрат серед наших захисників немає.

Неспокійно минулої доби було й на Донецькому напрямку. Ворог 7 разів обстрілював позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Новоселівка. Відмічено застосування гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку знову було найгарячіше. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлополя та Водяного. Російські окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів. Широко застосовувалася стрілецька зброя. Втрат серед українських військовослужбовців на цьому напрямку не допущено.

Противник продовжує ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 1 випадок прольоту ворожого БПЛА. Він здійснював політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України без її перетину. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби, вогневі засоби приводились в бойову готовність «Повна».

Противник продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями, відкриває вогонь по підрозділах збройних Сил України. Об’єднані сили вимушені вживати адекватних заходів щодо захисту життя та здоров’я своїх воїнів. Так, за уточненими даними розвідки, за минулу добу, в наслідок порушення режиму припинення вогню двоє окупантів отримали поранення.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Травневого, Світлодарська, Опитного, Мар’їнки та Павлополя. Вогонь вівся переважно з гранатометів. Втрат серед наших воїнів немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник вдається до активних дій на окремих напрямках, проте повністю ігнорує домовленості щодо припинення вогню, здійснює заходи розвідки та намагається спровокувати Об’єднані сили на вогонь у відповідь, на окремих напрямках веде прицільний та зосереджений вогонь. Об’єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об’єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї і вибухівки.

Так минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали двох підозрюваних у співпраці із незаконними збройними формуваннями.

Одного з них мешканця міста Алчевська Луганської області, гвардійці затримали на блокпосту поблизу Маріуполя. Іншого мешканця селища Першотравневого Донеччини, було затримано особовим складом мобільного блокпосту на виїзді з селища Ольгінка Донецької області.

Затриманих було передано співробітникам Нацполіції.
Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 17,5 тисячі осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 38 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора на КПВВ «Мар’їнка» громадянка за пропуск без електронної перепустки фізичної особи запропонувала прикордонному наряду, зі складу Об’єднаних сил грошову винагороду у розмірі 400 грн. Громадянку передано працівникам поліції.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил, в рамках програми з допомоги місцевому населенню Донбасу, від громадських організацій, доставили одяг, дитячі іграшки малозабезпеченим та багатодітним сім’ям у селище Попасна. Вчора гуманітарну допомогу від благодійників українські військові доставили і на передові позиції.

Таким чином підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.