Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: підрозділи 8-ї армії РФ нарощують активність

Війна з Росією (АТО) 4508 переглядів

Опубліковано - 31.07.2018 18:27 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: підрозділи 8-ї армії РФ нарощують активність
Ситуація на фронті: підрозділи 8-ї армії РФ нарощують активність
В районі проведення операції Об’єднаних сил російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях на окремих напрямках із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Як особливість відмічається застосування противником мінометів калібром 120 мм і 82 мм.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 30 липня, противник 40 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі тричі із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

На Півночі обстрілів зазнали позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Травневе, Світлодарськ, Новгородське та Майорськ. Окупанти вели прицільний вогонь упродовж доби і застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил у ряді випадків застосовували заходи впливу на противника з метою примушення його до припинення вогню. Втрат серед особового складу та техніки на Північному напрямку не допущено.

Упродовж вчорашнього дня, нехтуючи встановленим перемир’ям, ворог 12 разів порушив режим припинення вогню на Донецькому напрямку. Всі обстріли були прицільними й мали на меті нанести максимальних втрат нашим підрозділам. По захисниках Авдіївки, Кам’янки, Опитного, Новотроїцького та Пісок ворог вів вогонь переважно в темну пору доби з застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Найбільш напружена ситуація на Донецькому напрямку була на підступах до Мар’їнки та Новомихайлівки, де окупанти вели прицільний вогонь з застосуванням станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали осколкові поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил вживали адекватних заходів щодо примушення противника до припинення вогню.

На Маріупольскому напрямку знову було найгарячіше. Російські окупаційні війська, зневажаючи мирні ініціативи, 16 разів порушували режим припинення вогню. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Лебединське, Павлопіль, Гнутове, Широкине та Водяне. Разом з тим, по захисниках Водяного ворог вів вогонь з мінометів калібром 120 мм та 82 мм. Загалом, у бік наших позицій противник випустив 21 міну. Внаслідок ворожого вогню на цьому напрямку отримав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Слід відзначити, що інтенсивність ведення вогню та кількість мін, які були випущені по наших позиціях свідчить про повне ігнорування окупантами будь-яких домовленостей. Окрім цього слід зауважити, що противник відкривав вогонь, як у світлу так у темну пору доби. Командування Об’єднаних сил факти відкриття противником вогню по наших позиціях неодноразово передає до міжнародних безпекових організацій. Разом з тим вимушене вживати адекватних заходів для захисту життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України. Ці заходи не завжди приємні, але більш зрозумілі для окупантів. Так, за уточненими даними, протягом минулої доби, внаслідок порушення режиму припинення вогню, три бойовика загинуло, чотири отримали поранення різного ступеню важкості.

Противник збільшив активність ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 5 випадків прольоту ворожих БПЛА, один з яких ідентифіковано як «Орлан-10» та один – як «Тахіон» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та перетинали її. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Світлодарська та Лебединського.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою та зберігає ознаки часткового загострення на Маріупольському напрямку.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об’єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.

Так вчора військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали на стаціонарних блок постах поблизу Благодатного і Маріуполя чотирьох громадян за підозрою у співпраці з незаконним збройним формуванням так званою «ДНР». Затриманих передано працівникам поліції.

У Костянтинівці бойовик добровільно здався поліцейським. В 2014 році учасник незаконних збройних формувань ніс службу на блокпості. Проте фінансові обіцянки, умови служби які на початку обіцяли терористи не підтвердились. Скористатися наданим державою шансом звільнитися від покарання чоловік вирішив після того, як прочитав в ЗМІ про аналогічні історії колишніх найманців, що повернулися до нормального життя.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об’єднаних сил за минулу добу вилучено з незаконного обігу мисливський карабін «Тікка 300» калібру 7.62, 21 набій калібру 7.62, одну гранату ВОГ-25, 20 грам марихуани, 15 кущів коноплі та 2 мл. опію ацетильованого.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 18,5 тисячі осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. 38 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 300 тисяч гривень.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону представникам міжнародної організації, які доставили близько 10 тон питної води у селище Невельське. Також українські військові доставили гуманітарну допомогу у селище Березове.

Таким чином підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.