Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У річницю Іловайської трагедії російській владі нагадали про відповідальність

Війна з Росією (АТО) 3854 перегляди

Опубліковано - 29.08.2018 15:04 | Всі новини | Версія для друку

У річницю Іловайської трагедії російській владі нагадали про відповідальність
У річницю Іловайської трагедії російській владі нагадали про відповідальність
Під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели акцію “Путін, за Іловайськ відповіси” та встановили на проїжджій частині біля посольства 366 білих хрестів в знак пам’яті про жертв Іловайської трагедії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До акції долучилось кілька сотень учасників, на заході були присутні чимало людей у військовій формі, добровольці та родичі й друзі загиблих.

Активісти принесли опудало з маскою російського президента, загорнутого у прапори так званих самопроголошених республік в ОРДЛО.

Учасники акції тримали плакати "Не забудемо, не пробачимо", "Путін - вбивця", "Путін, за Іловайськ відповіси" та вшанували загиблих в Іловайську хвилиною мовчання.

Також організатори акції спробували передати звернення до Путіна з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, однак працівники посольства через голосовий зв’язок біля входу заяву прийняти відмовились і порекомендували направити звернення поштою на адресу посольства.

Зі свого боку за проведення акції під російським посольством подякувала Ірина Геращенко.

"Хлопці, дякую за акцію. За те, що на плакаті написаний правильний адресат. Набридли всі ці ялові заклики і виклики - на партійних з’їздах, концертах, мітингах - з вимогою звільнити українських політв’язнів, закінчити війну, але без адресата. Прізвище Путін сором’язливо на цих партійних тусовках і концертах замовчують", - написала вона.

Як повідомлялося раніше, наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом.

Українським частинам були запропоновані умови виходу з кільця, але 29 серпня, всупереч досягнутим домовленостям, російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 осіб, ще 158 вважаються зниклими безвісти.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.