Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Ніхто не розуміє, чого хоче Путін, і це велика проблема

Імперія «Совок» 5780 переглядів

Опубліковано - 24.09.2018 16:33 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Ніхто не розуміє, чого хоче Путін, і це велика проблема
Політв’язні Кремля. Ніхто не розуміє, чого хоче Путін, і це велика проблема
Сестра українського режисера, політв’язні Кремля Олега Сенцова Наталія Каплан каже, що міжнародні політики не знають, як вплинути на президента Росії Владіміра Путіна, щоб звільнити політв’язнів.

Про це вона сказала в інтерв’ю російському виданню Meduza.

За її словами, вона регулярно спілкується з багатьма політиками, як українськими, так і міжнародними в питанні звільнення Сенцова, але зараз ні у кого з них немає чіткого розуміння того, що можна зробити, щоб вплинути на Путіна.

"Сама я теж вже не уявляю, кого ще на цій планеті можна підключити до цієї теми. Що вже тільки ми ні перепробували, що тільки не робили. Поки все це абсолютно безрезультатно", - розповіла Каплан.

Вона додала, що вплинути на рішення російського президента намагалися і президент Франції Еммануель Макрон, і президент Туреччини Реджеп Ердоган, і німецький канцлер Ангела Меркель, і Канада, але поки безрезультатно.

На питання про те, чи було помилування останньою надією на звільнення Сенцова, Каплан відповіла, що це була одна з надій і шанс для Путіна "показати себе добреньким", але він ним не скористався.

"Проблема в тому, що ніхто не розуміє, чого хоче Путін, і це велика проблема. Йому пропонували і людей, (щоб обміняти на Сенцова - ред.), але люди йому нецікаві. Поки все сумно", - констатувала вона.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв’язнів. Він відмовляється припиняти голодування і лягати в лікарню попри погане самопочуття.

10 вересня стало відомо, що Сенцов написав заповіт на свою творчість на випадок смерті.

У помилуванні Сенцова російська влада відмовляє під приводом того, що засуджений сам повинен попросити про помилування. Цього Сенцов робити не збирається.

Верховна Рада висунула ув’язненого в Росії українця на Нобелівську премію миру.

Перед цим, 28 серпня, екс-президент Польщі Лех Валенса запропонував номінувати Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Європейська народна партія, найбільша фракція в Європейському парламенті, номінувала незаконно ув’язненого в Росії українського режисера на здобуття премії Сахарова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.