Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські сувеніри на виставці зеленого туризму

Народний Вісник Регіон: м.Київ 11361 перегляд

Опубліковано - 19.05.2007 23:50 | Всі новини | Версія для друку

Ярослава з Яремче: “Літній сезон в нас вже розпочався!”
Ярослава з Яремче: “Літній сезон в нас вже розпочався!”
18-19 травня в музеї народної архітектури та побуту, що в Пирогові, пройшла V Всеукраїнська виставка-ярмарок сільського зеленого туризму. На ній були представлені всі регіони України.

Окрім знайомства з місцями, де можна відпочити, на виставці продавали вишиванки, ліжники, вишивані і ткані рушники, скатерті. Найдорожча жіноча вишиванка коштувала 600 грн. Найдешевший набір з 6 маленьких вишитих серветок і вишитого рушника розміром 25 на 60 см коштував 50 грн.

Крайки, чільці, шкарпетки, вив’язані з натуральної овечої вовни коштували по 25 грн. За 20 грн. можна було купити солом’яні капці, дерев’яну булаву – за 50 грн, тканий рушник – за 45 грн. Одна дерев’яна чайна ложечка коштувала 2 грн. Ці речі продавалися в наметі у Ярослави, яка приїхала на виставку з Яремче. Каже, що літній сезон там вже розпочався.

На виставці можна було за 20 грн. придбати 2-літрову пляшку справжнього закарпатського вина. 10 і 5 грн. коштувала відповідно літрова і півлітрова пластикова пляшка. Закарпатці до вина безплатно давали начинку. Наголос на перший склад. Це – закарпатська страва з печінки телятини. Називається так, тому що з неї починали їсти. “Начинка – це страва, щоб почати щось”, – пояснює 65-річний Василь Васильович Івашко з Виноградівського району. Він привіз на виставку 9 видів своїх вин. Дає почастувати всім, хто захоче. На додачу – начинку з капустяним салатом на пластиковій тарілці.

Майстер Олександр Суворов з Пирятина Полтавської області продавав мистецьки оздоблені глиняні горщики, вазони для квітів, чайники, глечики, цукорнички та різні декоративні глиняні вироби. Всі вироби він робить вручну. Щоб зробити 1 великий вазон, який коштує 50 грн., він витрачає близько 3 годин. Ще годину-півтори робить грибочки і листочки – оздоблення на ньому і підставку. Цукорничка і малий вазон коштують по 20 грн.

За 700-800 грн. можна було купити вирізблені з дерева скрині розміром 18 на 25 см, 20 на 30 см. За півтори тисячі гривень – трохи більшу лаковану скриню. Були також менші дерев’яні круглі скрині, тарілки різного діаметру по ціні від 500 грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.