Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські окупанти зменшили активність

Війна з Росією (АТО) 3969 переглядів

Опубліковано - 12.11.2018 21:28 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські окупанти зменшили активність
Ситуація на фронті: російські окупанти зменшили активність
11 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою, залишилась на тому ж рівні.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Противник не застосовував важке озброєння, разом з тим, намагається підтримувати нестабільність по всій лінії зіткнення - одиничні факти обстрілів фіксувалися на всіх напрямках, окрім Горлівського.

Всього, за минулу добу, противник 7 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку, збройні формування Російської Федерації діяли найактивніше. Тут, неподалік Новотошківського, ворог здійснив два обстріли наших оборонних укріплень із озброєння БМП та гранатометів різних систем. Зовсім поряд, поблизу Оріхового, ворог вів вогонь зі станкових гранатометів та стрілецької зброї. Об’єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення на цьому напрямку та готові до більш активних дій. Втрат серед українських військових не допущено.

На Попаснянському напрямку бойові дії знову точились поблизу хутора Вільний, де російсько-окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників із гранатометів та легкої стрілецької зброї. Заради запобігання втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил, приймалось рішення на вогонь у відповідь.

Фіксуються вогневі провокації російських окупантів на Світлодарському напрямку. Тут, в районі Луганського, ворог здійснив обстріл наших оборонних укріплень із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Втрат серед українських військових у цьому районі немає.

На Горлівському напрямку, противник вогневої активності не проявляв. Об’єднані сили посилили заходи з розвідки та, в готовності до активних дій, удосконалюють оборонні позиції.

На Донецькому напрямку, загарбники вели зосереджений вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі Тарамчука. Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, рішучими діями вогневі засоби противника подавили. Втрат не допущено.

Попри тенденцію до зменшення кількості обстрілів, залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Загарбники продовжують застосування гранатометів різних систем поблизу Водяного. Цього разу російські окупанти стріляли вдень. Ситуація на Приазов’ї контролюється нашими військовими. Втрат серед особового складу немає.

Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби, двох окупантів знищено та ще двох - поранено.

Від початку цієї доби станом 7.00 ворог, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, здійснив один обстріл наших позицій у районі Старого Айдару. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню. Двічі фіксувалося застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населених пунктів Старий Айдар, Вільний, Троїцьке та Красногорівка. Крім того, поблизу Троїцького та хутора Вільного, що знаходяться на Попаснянському напрямку, противник застосував міномети калібру 82 мм.

Підрозділи, що обороняються, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності окупантів.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, виявлено 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів та 4 факти незаконного поводження зі зброєю. Також зафіксовано 27 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. Протягом доби, на них перевірено майже 4 тисячі транспортних засобів та близько 25 тисяч чоловік. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 11 особам. В ході здійснення контрольних заходів зафіксовано 2 факти використання документів, виданих окупаційною владою. Виконано 42 доручення уповноважених державних органів. Сума виявлених товарів з ознаками контрабанди склала майже 28 тисяч гривень.

Вчора, у КПВВ «Станиця Луганська», з тимчасово окупованої території України, прибув громадянин України. Під час попереднього контролю, на особисті речі чоловіка спрацював службовий собака, спеціально навчений на пошук вибухових речовин. В ході проведення огляду, прикордонники, спільно з представниками ДФС зі складу Об’єднаних сил, в ручній поклажі громадянина, виявили бойовий пістолет системи Нагана калібру 7,62 мм, 17 набоїв до нього та 16 набоїв калібру 9 мм.

Направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, здійснено супроводження та координацію проведення робочої зміни Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка залишається стабільною.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.