Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


2-й АК 8-ї армії РФ концентрує важкі озброєння під Луганськом

Війна з Росією (АТО) 4083 перегляди

Опубліковано - 20.11.2018 19:07 | Всі новини | Версія для друку

Російська гаубиця Д-30 «Лягушка»
Російська гаубиця Д-30 «Лягушка»
Ворог продовжує накопичувати зброю та бойову техніку, зокрема й РСЗВ БМ-21«Град».

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Українська сторона СЦКК повідомляє: За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 19.11.2018, 17 листопада команда СММ ОБСЄ зафіксувала неподалік від Хрустального (колишній Красний Луч) 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм), а також 4 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 4 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) біля Білого на захід від Луганська.

Також, на постійних місцях зберігання важкого озброєння за межами ліній відведення, а саме в непідконтрольних урядові районах Луганської області, досі бракує 13 одиниць РСЗВ (БМ-21), 17 буксируваних гаубиць (шістнадцяти Д-30 і однієї 2А65 «Мста-Б», 152 мм) і 14 самохідних – 2С1, 5 танків (чотирьох Т-64 й одного Т-72).

Крім того, спостерігачі СММ вперше зафіксували нові одиниці озброєння.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.