Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Присуджену Олегу Сенцову премію імені Сахарова вручили його сестрі

Світ навколо нас 3957 переглядів

Опубліковано - 12.12.2018 15:18 | Всі новини | Версія для друку

Присуджену Олегу Сенцову премію імені Сахарова вручили його сестрі
Присуджену Олегу Сенцову премію імені Сахарова вручили його сестрі
У Страсбурзі відбулася церемонія нагородження премією імені Сахарова “За свободу думки”, яку цього року присудили ув’язненому в РФ режисеру Олегу Сенцову. Нагороду отримала сестра українського політв’язня.

В Європарламенті у Страсбурзі у середу, 12 грудня, вручили правозахисну премію Європарламенту імені Сахарова "За свободу думки", яку отримав ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов.

"Ми віддаємо борг честі Олегу Сенцову - українському режисерові, що перебуває в ув’язненні з політичних причин... Він взяв участь в мирному протесті проти незаконної анексії Криму, свого рідного регіону. Премія присуджена йому за його рішучість, його спрямованість боротися на захист права і гідності, демократії і правової держави ", - сказав глава Європарламенту Антоніо Таяні.

Премію отримала сестра Сенцова Наталья Каплан. Вона розповіла про долю Олега Сенцова та зачитала його звернення. "Сучасність часто не справедлива, історія справедлива завжди - з часом все завжди встає на свої місця і називається своїми іменами. І хтось падає вниз, на купу сміття, під прокляття звільненого народу, разом з уламками пам’ятників самому собі, а хтось, кого раніше переслідували і майже всі зневажали, навпаки, після смерті посідає гідне місце у світовій історії, і його ім’ям починають називати вулиці, кораблі, премії. Наприклад, як ця", - наводить слова Сенцова видання "Громадське".

Олег Сенцов отримав правозахисну премію Європарламенту імені Сахарова 25 жовтня. На її здобуття Сенцова висунула Фракція Європейської народної партії (ЄНП) у Європарламенті. Ця премія була заснована Європарламентом у 1988 році і присуджується за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тисяч євро.

Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років ув’язнення за звинуваченням в організації терактів у анексованому Криму, голодував з 14 травня по 5 жовтня цього року. Під час голодування він вимагав звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських тюрмах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.