Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: сьогодні російські війська знову застосували артилерію

Війна з Росією (АТО) 3799 переглядів

Опубліковано - 18.12.2018 19:57 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: сьогодні російські війська знову застосували артилерію
Ситуація на фронті: сьогодні російські війська знову застосували артилерію
17 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Активність ворога відзначається на Донецькому напрямку. В ході обстрілів, російські окупаційні війська не застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, протягом 17 грудня, окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню.

Позиції наших військ піддалися вогневому впливу з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля населеного пункту Кримське на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Луганське на Світлодарському напрямку, в районі населених пунктів Мар’їнка, Тарамчук, Славне - на Донецькому напрямку, а також в районі селища Гнутове на Маріупольському напрямку.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 2 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зокрема, ворог здійснив обстріли з артилерії калібру 152 мм та з мінометів калібру 120 мм по позиціях Об’єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське на Луганському напрямку.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Славне, Авдіївка на Донецькому напрямку, а також в районі населених пунктів Лебединське, Чермалик, Павлопіль на Маріупольському напрямку.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом поточної доби немає.

У разі загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах, Об’єднані сили готові вжити рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення.

За даними розвідки, 17 грудня одного окупанта зі складу збройних формувань Російської Федерації було знищено та 4 поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 11 осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 24 адміністративні правопорушення.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 вбивство;
- 1 тяжке тілесне ушкодження;
- 1 грабіж;
- 6 крадіжок;
- 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 6 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 413 адміністративних правопорушень. Також виявлено 257 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено
2 гранати Ф-1, 1 граната ГРН, 9 набоїв калібру 9 мм., 2 набої калібру 5,45 мм., 28 набоїв калібру 7,62 мм., понад 60 грамм канабісу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало тридцять сім тисяч осіб та 4477 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 29 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 64 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 22 тисячі гривень.

Прикордонниками зі складу Об’єднаних сил зафіксовано факт використання свідоцтва про реєстрацію автомобіля видане окупаційною адміністрацією РФ та часткову підробку паспортного документу у громадянина України.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 17 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.