Аратта - На головну

15 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: поки що майже тихо

Війна з Росією (АТО) 3496 переглядів

Опубліковано - 27.12.2018 19:40 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: поки що майже тихо
Ситуація на фронті: поки що майже тихо
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил, кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо збільшилась. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому напрямку.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 26 грудня, противник 7 разів обстріляв позиції наших військ.

Під час обстрілів, російські окупаційні війська 1 раз застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою 2 міни.

На Донецькому напрямку вчора відмічено активізацію противника в районі населених пунктів Красногорівка, Луганське, Піски, де окупанти відкрили вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю з напрямку населених пунктів Старомихайлівка, Калинівка, терикону шахти Абакумова, що перебувають на тимчасово окупованій території України.

Враховуючи інтенсивність ведення вогню противником, Об’єднані сили вжили рішучих заходів щодо подавлення вогневих точок окупантів.

На Маріупольському напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позиції українських військових застосовуючи міномети 82 калібру гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброї поблизу населеного пункту Гнутове з боку тимчасово окупованих селищ Пікузи та Верхньошироківське.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню.

При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі міста Авдіївка на Донецькому напрямку, а також поблизу селища Пищевик на Маріупольському напрямку. Окрім вищезазначеної зброї в районі селища Водяне було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом поточної доби немає.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, за минулу добу двох одного окупантів знищено та одного поранено.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 29 адміністративних правопорушень та затримано 9 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 6 крадіжок;
- 2 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 168 набоїв калібру 5,45 мм., 17 набоїв калібру 7,62 мм., 1 граната РГД-5, 1 постріл гранатометний,1 граната Ф-1.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 918 адміністративних правопорушень. Також, виявлено 495 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало понад сорок три тисячі осіб та 5409 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 31 особі. Окрім того, в КПВВ, виконано 90 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 44 тисячі гривень.

Окремо потрібно наголосити, що представниками збройних формувань російських окупаційних військ було зірвано домовленості щодо проведення українськими саперами робіт в районі КПВВ "Марї’нка" по розмінуванню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів, що становлять смертельну небезпеку мирному населенню, яке перетинає лінію розмежування сторін.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 26 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

СлаваУкраїні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.