Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські окупанти готують провокацію з хімічною зброєю

Війна з Росією (АТО) 3671 перегляд

Опубліковано - 29.12.2018 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Тренування російських військових з протихімічного захисту
Тренування російських військових з протихімічного захисту
Окупаційна влада і найманці збройних формувань Російської Федерації розповсюджують фейкову інформацію і лякають жителів ОРДЛО чутками про хімічну атаку з боку Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Пробна інформація була запущена ще 22 листопада поточного року, коли «заступник начальника управління народної міліції ДНР» Едуард Басурін з посиланням на дані «розвідки» повідомив, що «в підконтрольний Україні Артемівськ» (перейменований в Бахмут) Донецької області «прибула група військових фахівців з Великобританії для участі в проведенні хіматаки на півночі так званої ДНР».

Згодом, «глава» так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що спецслужби України планують провести диверсію на екологічно небезпечних підприємствах поблизу лінії зіткнення сторін з подальшим звинуваченням у злочині Росії та республік Донбасу.

Однак, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.12.2018, спостерігачі Місії на залізничній станції «Червона Могила» у Вознесенівці зафіксували шість вагонів-цистерн (на п’яти з них кирилицею з обох боків були написи «Обережно! Сірчана кислота»). Помітивши зацікавленість міжнародних спостерігачів, озброєний найманець збройних формувань Російської Федерації наказав патрулю СММ негайно залишити район залізничної станції.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ напередодні новорічного і різдвяного перемир’я щодо поширення чуток і звинувачень Збройних Сил України в начебто підготовці хімічної атаки на Донбасі. Навпаки, факти, зафіксовані спостерігачами Місії, вказують на можливості провокації з хімічною зброєю з боку окупаційної влади.

Такі дії свідчать про те, що керівництво окупантів готує суспільну думку до якоїсь події, наприклад, різкого погіршення екологічної ситуації, свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося раніше, про вірогідну хімічну атаку російських ЗС сьогодні повідомив на брифінгу представник ГУР МО України.

За словами Вадима Скібіцького воєнна розвідка України спостерігає низку розвідувальних ознак, які чітко вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту з використанням хімічно-небезпечних отруйних речовин, що в подальшому подаватиметься російськими пропагандистами як застосування українськими військами “хімічної зброї” проти мешканців окупованого Донбасу.

ГУР МО України встановлено, що на окуповані території Донбасу в середині грудня прибула група російських спеціалістів з хімічних бойових та отруйних речовин.

На тимчасово окупованих територіях противник підвищив готовність російських окупаційних військ до дій в умовах хімічного забруднення. З території Росії завезено новітні засоби індивідуального захисту для особового складу підрозділів 1 та 2 АК російських окупаційних військ, які планується випробувати в бойових умовах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.