Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна залишається головним об’єктом інформаційної війни РФ

Світ навколо нас 3587 переглядів

Опубліковано - 8.01.2019 19:27 | Всі новини | Версія для друку

Україна залишається головним об’єктом інформаційної війни РФ
Україна залишається головним об’єктом інформаційної війни РФ
У 2018 році Україна фігурувала у 461 з тисячі випадків дезінформації в російських ЗМІ.

Про це повідомляють аналітики проекту "EU vs Disinformation" (ЄС проти дезінформації).

"Через 5 років з початку військового конфлікту використання Кремлем інформаційної зброї проти України не зменшилося: у повідомленнях прокремлівських ЗМІ інформація про Україну все ще подається найбільш спотвореною", - зазначають аналітики.

"Прокремлівська дезінформація про Україну націлена на аудиторію в Росії, в Україні і у третіх країнах, включаючи Захід. Внутрішній аудиторії РФ показує повідомлення, спрямовані на дегуманізацію українців, виставляючи українську владу сучасними послідовниками нацизму", - зазначають аналітики.

Українську ж аудиторію російські ЗМІ намагаються деморалізувати, применшуючи військові можливості України з метою знизити моральний дух у конфлікті з РФ.

"Західній аудиторії та міжнародному співтовариству прокремлівські ЗМІ намагаються представити Україну винною у військовому конфлікті з РФ, що триває. Піддавати сумніву відповідальність РФ було метою довгострокової кампанії РФ з дезінформації, яка призвела до нещодавньої ескалації конфлікту в Азовському морі. Подібна стратегія також була ключовою у спробах посіяти сумніви у ролі РФ в катастрофі малайзійського "Боїнга" MH17", - зазначають експерти.

У 2018 році з 212 повідомлень у розділі "anti-fake" незалежного російського видання "Інсайдер" 60 стосувалися України, у т.ч. Криму. Дезінформація містилася у повідомленнях російських державних ЗМІ про іноземні борги України, армію та президента.

Окремий блок дезінформації російських ЗМІ спрямований на представлення подій Революції Гідності та змін після неї як "провал".

Аналітики також наводять приклад продемонстрованого на росТБ інтерв’ю з "розчарованим українцем", який виявився актором з Білорусі.

"Якщо західна аудиторія повірить у подібні повідомлення, доповнені заявами, що Україна не є реальною державою і що українці і росіяни - один народ, Кремль може сподіватися, що Захід змінить ставлення до підтримки України", - зазначають експерти.

EU vs Disinformation був створений в рамках кампанії, спрямованої на поліпшення прогнозування, розгляду і реагування на прокремлівську дезінформацію і організований Оперативної робочою групою зі стратегічних комунікацій East StratCom Task Force.

Група була створена рішенням глав держав і урядів ЄС у березні 2015 року для протидії російським Дезінформаційна кампаніям.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.