Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів

Війна з Росією (АТО) 3150 переглядів

Опубліковано - 14.01.2019 19:07 | Всі новини | Версія для друку

На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів
На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів
На сьогодні 19 телеканалів і радіостанцій мовлять у напрямку тимчасово окупованого Донецька з нової вежі, побудованої у місті Гірнику.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“На новій щоглі в Гірнику Донецької області, що збудована заввишки 190 м, триває встановлення обладнання для організації українського теле- і радіомовлення. Наразі з Гірника у напрямку тимчасово окупованого Донецька транслюються +8 телеканалів у цифрі, +3 телеканали в аналогу, а також мовлять +8 FM-радіостанцій”, - зазначив Костинський.

Посадовець уточнив, що створено новий потужний локальний мультиплекс, завдяки чому розпочата трансляція 8 українських телеканалів у цифровому стандарті DVB-T2: “UA:Перший” (НСТУ), “UA:Донбас” (НСТУ), ICTV, UA|TV, СТБ, “5 канал”, "Прямий", “Донбас (Телеканал Україна)”). При цьому, в Гірнику розпочато також мовлення телеканалів “UA:Перший” “UA:Донбас” і UA|TV в аналоговому стандарті.

Водночас, українське мовлення у донецькому напрямку з вежі у Гірнику, за словами Костинського, зараз уже представлене радіостанціями Армія FM, “UA:Українське радіо”, “UA:Радіо Промінь”, “UA:Радіо Культура”, “Радіо НВ”, “Країна ФМ”, “Громадське радіо” та “Вільне радіо”.

“Наразі готується обладнання для запуску мовлення нових українських радіостанцій, відповідно до виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення”, - додав член Нацради.

Нову вежу у місті Гірнику Донецької області почали зводити у серпні 2018 року. Оператором телекомунікацій, який забезпечує організацію мовлення, виступає компанія ТОВ “Телемережі України”.

“Щогла в Гірнику стала 4-м телекомунікаційним об’єктом, які були побудовані в Донецькій, Луганській і Херсонській областях, з метою розвитку українського телерадіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями”, - пояснив Костинський.

Він нагадав, що розвиток українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях (на межі з Кримом) відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.